Tízezer sportos nő lepte el a Városligetet

Staicu Simona verhetetlen 10 kilométeren.

FT
2015. 05. 17. 15:50
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A futó „Nők napja” annyi hölgyet, kislányt, kismamát, nagymamát vonzott, mint eddig még soha (a tavalyi számhoz képest megint 2500-zal többen jelentkeztek). Az időjárás igen változékony volt, sokszor erős szél fújt, viszont nem sütött nagy erővel a nap, leginkább a nyárfavirágzás zavarta a 10 150 résztvevőt. A verseny rangidőse a 80 éves Sztarenszky Tiborné, Marika néni volt, aki hétfőtől már a nyári londoni 10 km-re készül.

A 2 km-t és az 5 km-t a pécsi volt öttusázó, a 35 éves Szatmári Adrienn nyerte. A 10 km-en pedig a 37 éves Staicu Simona (nyitóképünkön) győzött, aki megismételte az egy hónappal ezelőtt a Vivicittán aratott elsőségét, és az alábbi nyilatkozatot adta: „A recept egyszerű volt: szombaton egy hosszút, vasárnap pedig tempót akartam futni. Tegnap az 50 kilométeres országos bajnokságon nyertem, ma inkább az eltervezett iram jelentette a kihívást. Kis Zsanettel a rajt előtt azt beszéltük meg, hogy a táv első felét együtt futjuk. Abban maradtunk, hogy az utolsó ötezren majd eldől, ki bírja jobban. Öt kilométeren keresztül húztuk egymást, de éreztem, hogy jobban fogom bírni erővel. Rendkívül örülök mindkét győzelmemnek, remélem, ez a sorozat két hét múlva Dél-Afrikában is folytatódni fog, a Comrades maratonon futok majd.”

20. Coca-Cola Testébresztő Női Futógála:

5 km-es eredmények:
1. Szatmári Adrienn (FutaPécs SE) 18:56
2. Csuta Dorottya (Pilisi Pegazusok S.m.e.) 19:15
3. Peszleg Dominika (FTC) 19:33

10 km-es eredmények:
1. Staicu Simona (Mogyoród) 37:18
2. Kis Zsanett (Budapest) 37:38
3. Rozsnyai Lilla (Füzesabony) 39:49

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.