Tóth Balázs paraevezős világbajnok lett

Világcsúccsal verte a mezőnyt az értelmi fogyatékosok paraevezős beltéri ergométeres világbajnokságán.

2015. 05. 15. 15:50
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Igazi küzdelemnek lehettek tanúi azok, akik az értelmi fogyatékosok május 14-ei paraevezős beltéri ergométeres világbajnokságán voltak jelen. A Magyarországot képviselő Tóth Balázs fölényes győzelemmel (3:13,0) nyerte meg a versenyszámot, maga mögé utasítva a tavalyi világbajnok hongkongi Tsoi Ka Minget és a hazaiak versenyzőjét, Donato Francescót – tudatta közleményében a Proactive Kommunikáció.

„Természetesen a világbajnoki cím további motivációt jelent az edzésekhez – mondta a sportoló nem sokkal a világbajnoki győzelem után. – Ahhoz, hogy a Global Gamesen is jól szerepeljek, valószínűleg még többet kell edzenem. De ez nekem nem gond, hiszen imádom ezt csinálni. A Global Gamest azért is várom, mert először lesz lehetőségem Európán kívülre utazni.”

A világbajnok edzője, Karácsonyi Gergely szerint Balázsnak Ecuadorban is megvan minden esélye, hogy az első három közé kerüljön.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.