Tyson kiütője után Európa-bajnokot verhet Golyó

A május 22-i kecskeméti profiboksz-gálán Bogdán „Golyó” Zsolt a francia Jean Marc Monrose ellen húz kesztyűt.

Deák Zsigmond
2015. 05. 14. 13:38
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A 35 éves budapesti „nehézfiú” nem először kap komoly szerepet a hazai piacvezető vállalkozásnak számító Ferobox Event rendezvényein, bár tavaly decemberben nem ilyenen, hanem a Profibox Promotion Hotel Aquincum-beli rendezvényén múlta felül pontozással a sportág legendájának számító Mike Tysont 2004 nyarán kiütő brit Danny Williamset.

Bogdán mindenesetre jövő pénteken, a Messzi István Sportcsarnokban újra nemzetközi címmérkőzésen bizonyíthatja képességeit. „Erre a küzdelemre is teljes gőzzel készültünk, mint mindegyikre, ellenféltől függetlenül, rengeteg dinamikus erősítéssel, futással, iskolázással és kesztyűzésekkel. Úgy érzem, nagyon jó formában várom, hogy a műsorközlő kimondja a nevemet, s szorítóba hívjon Kecskeméten” – jelentette ki az újpesti bunyós.

Azért a rivális sem mindegy, s a profiként veretlen (9–0) „Golyó” a franciák korábbi cirkálósúlyú Európa-bajnokával, Jean Marc Monrose-zal (27–8) csap össze, ami remek teszt lesz a számára. „Természetesen még motiváltabbá tesz, hogy egy ilyen komoly ellenféllel bokszolhatok, aki korábban hazája legjobbja, valamint Európa-bajnok volt, és köszönöm Rácz Félixéknek, hogy ezt összehozták. Megnéztem Monrose pár mérkőzését, rengeteget üt és hajolgat, tehát nagy és verekedős bunyóra készülök, aminek a végén az én kezemet emelik a magasba. Rengeteg barátom és szurkolóm lesz a helyszínen és a tévé előtt, szeretném nekik emlékezetessé tenni ezt az estét egy szép győzelemmel.”

A 33 éves, marseille-i illetőségű Monrose 2003. októberi profi debütálásán azonnal kikapott, de utána sorozatban 24 győzelmet aratott, s hét éve, 2008 májusában a veretlen dán Johnny Jensen felülmúlásával cirkálósúlyú Európa-bajnok lett. Később olyan klasszisoktól kapott ki, mint például a WBO szervezet bosnyák–német világbajnoka, Marco Huck és a WBC trónján ülő orosz Grigorij Drozd. A francia bunyósnak ez lesz az első nehézsúlyú összecsapása.

További program, közvetítés

A május 22-i kecskeméti bokszgálán a Bogdán Zsolt–Jean Marc Monrose-derbi mellett Szellő Imre, Baranyi Richárd és Kelemen Balázs mérkőzésein, valamint a Nagy „Lütyő” Imre kontra Laki Róbert pehelysúlyú magyar bajnoki összecsapáson is izgulhat a publikum. Az élő televíziós közvetítés 22:20-tól kezdődik a Duna Worldön.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.