Újabb magyar Eb-ezüst született

Lakatos Zsanett 200 méteren második lett a csehországi Racicében.

2015. 05. 03. 13:10
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Graboplast Győri VSE versenyzője szombaton 500 méteren is második lett klubtársával, Takács Kincsővel, és most is csak egy riválisa, Sztanilia Sztamenova bizonyult gyorsabbnak nála. A tavalyi brandenburgi Eb-n is a bolgár győzött, Lakatos ott is másodikként ért célba.

Rajta kívül még egy magyar döntős volt a legrövidebb távon: a Balaska Márk, Birkás Balázs kajakos duó nyolcadik lett a fináléban a viadal honlapja alapján.

A Magyar Kajak-Kenu Szövetség döntése értelmében Magyarország jobbára fiatal, U23-as versenyzőkből álló csapattal vesz részt az Eb-n, mert idén a júniusi, bakui Európa Játékok, valamint az augusztusi, milánói olimpiai kvalifikációs világbajnokság lesz a fő verseny a sportág szereplői számára. Mások ugyanakkor – például a németek, a házigazda csehek, a lengyelek, az oroszok vagy a románok – erős gárdával érkeztek Racicébe.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.