Újra átvilágíttatja magát a paralimpiai bizottság

Minden híresztelést át akar nézetni a felügyelőbizottsággal az MPB.

2015. 05. 11. 18:18
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A közlemény szerint a felügyelőbizottság megállapításait az MPB elnöksége haladéktalanul nyilvánosságra fogja hozni.

Emlékeztettek: a bizottság a csütörtöki sajtónyilvános ülésén részletes tájékoztatást adott a szervezet gazdálkodásával kapcsolatos híresztelésekkel kapcsolatban. Az MPB gazdálkodása minden tekintetben szabályos és alaposan ellenőrzött volt az elmúlt években – tették hozzá.

„Az alaptalan híresztelések kapcsán a Magyar Paralimpiai Bizottság vezetését két ellenzéki párt, a Jobbik és az MSZP részéről durva politikai támadás érte. Az MPB visszautasítja a támadásokat és megerősíti, hogy politikasemleges civil szervezetként elítéli az MPB-t célzó pártpolitikai botrányokozó megnyilatkozásokat” – hangsúlyozták a közleményben.

Kunhalmi Ágnes, az Országgyűlés sportért is felelős kulturális bizottságának szocialista alelnöke hétfőn – miután sajtóhírek szerint Deutsch Tamásnak, a paralimpiai bizottság alelnökének javaslatára a szervezet elnöksége 2012-ben 3 millió forint vissza nem térítendő támogatást juttatott Gömöri Zsoltnak, az MPB elnökének hitele végtörlesztésére – lemondásra szólította fel az elnököt és néhány vezetőtársát.

Szilágyi György, a Jobbik országgyűlési képviselője vasárnapi sajtótájékoztatóján szólította fel ugyanerre az MPB elnökét, és elmondta azt is, hogy a kifizetést csak a szövetség közgyűlése engedélyezhette volna, ám ilyen határozatot nem találtak. Ha valóban nem született ilyen közgyűlési döntés, akkor a juttatás törvényessége is kétséges szerinte.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.