Újra lehet majd tankolni a Formula 1-ben

A felhasználható benzin mennyiségét maximálni fogják.

2015. 05. 15. 19:43
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A döntés az úgynevezett stratégiai munkacsoport londoni ülésén született meg, amelyen a csapatok és a motorgyártók képviselőin kívül részt vett Jean Todt, a Nemzetközi Automobil-szövetség (FIA) elnöke, valamint az F1 kereskedelmi jogait birtokoló Bernie Ecclestone is.

A verseny közbeni tankolás a 2010-es idénytől tilos. A 2017-től érvényes engedélyezés után is marad azonban megkötés, mert maximálják a felhasználható benzin mennyiségét.

A tanácskozáson, amelynek célja az volt, hogy a jelenleginél látványosabbá és érdekesebbé váljon a Formula 1, határoztak arról is, hogy a következő idénytől a csapatok eldönthetik, melyik két gumikeveréket használják az egyes versenyhétvégéken a Pirelli négy száraz pályás abroncsa közül.

További módosítás, hogy 2017-től a konstruktőrök gyorsabb autókat tervezhetnek. Ebben segítheti őket az aerodinamikai szabályok változása, illetve az, hogy szélesebb gumikkal és tömegcsökkentéssel számolhatnak.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.