Vb-ezüstérmet szerzett az ifjú magyar favágó

A favágók első utánpótlás-világbajnokságán Bakó Norbertet csak a kanadai vetélytárs előzte meg.

Deák Zsigmond
2015. 05. 19. 14:12
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Idén az itáliai Firenzében rendezték meg a Stihl Timbersports favágó versenysorozat bajnoki döntőjét, a Champions Trophy 2015-öt, illetve ennek részeként az első rookie, azaz utánpótlás-világbajnokságot. Utóbbin a földkerekség  legjobb fiatal – 18 és 25 év közötti – favágói mérték össze tudásukat.

A viadalra kvalifikációval lehetett kijutni az előversenyeken elért eredmények alapján. Európából mindössze három tehetséges junior favágót választottak ki, köztük Bakó Norbertet. Firenze egyik legszebb pontján, a Piazzale Michelangelón zajlott a küzdelem, ahol végül ifjú honfitársunk a kanadai Nathan Cumberland mögött, az osztrák Michael Neuschitzer előtt megszerezte az ezüstérmet.

Bakó így mesélt élményeiről: „Nagyszerű verseny, nagyszerű helyszínen! Ez volt a második nemzetközi megmérettetésem és nagyon boldog vagyok, többet értem el, mint amire számítottam. Mostantól még keményebben fogok edzeni, hogy legközelebb megnyerjem az aranyat.” A fő műsorszámnak számító „Bajnokok Bajnoka” verseny is szoros eredményt hozott, a profiknál a dobogó legfelső fokára az ausztrál Brad Delosa állhatott fel.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.