Vívóink oroszlánkalandba keveredtek Dél-Afrikában

A hét végén mind a hat fegyvernemben, hat különböző helyszínen pástra lépnek a pontokért.

2015. 05. 01. 7:55
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Amint azt a Magyar Vívó Szövetség honlapja is leszögezi, a sportág olimpiai kvalifikációs rendszerét néhány mondatban összefoglalni igazán embert próbáló feladat lenne, ezért inkább nem is kísérleteznék vele; a lényeg: Rióban hat egyéni és négy csapatversenyben osztanak érmeket. A rotáció miatt ezúttal a férfi kard- és a női tőrcsapatok maradnak ki a programból – nem kis bánatunkra. Az olimpiára összesen tíz egyéni (öt világkupa, három Grand Prix, kontinensbajnokság, világbajnokság) és hét csapatviadalon (öt vk, kontinensbajnokság, világbajnokság) lehet pontokat gyűjteni; és nem túlzás állítani, hogy a szereplés kiharcolása közel akkora feladat, mint a riói jó szereplés.

A hét végén a férfiak párbajtőrben Párizsban, kardban Madridban, tőrben Szentpéterváron, a nők párbajtőrben Johannesburgban, kardban Pekingben, tőrben Tauberbischofsheimben kezdik meg a kvalifikációt. S ahogyan arra a bevezetőnkben már utaltunk, női párbajtőrözőink számára emlékezetes lesz a dél-afrikai túra. A versenyzők – a világranglista-vezető Szász Emese, valamint Révész Julianna, Budai Dorina, Antal Edina – és a szakvezetők – Kovács Iván, Mincza-Nébald Ildikó – eljutottak egy nemzeti parkba, ahol többek között oroszlánkölykökkel is játszhattak, és a fotók azonnal fel is kerültek a legnépszerűbb közösségi oldalra. Reméljünk, a páston a lányok lesznek az oroszlánok!

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.