Volt amatőr klasszis lépett át a profik táborába

A Ferobox Event új igazolása az amatőrként nyolcszoros magyar bajnok, kétszeres Eb-bronzérmes Darmos József.

Deák Zsigmond
2015. 05. 08. 12:42
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Két hónapja írt anyagunkban, amely válogatott bokszolóink nehézkes megélhetéséről szólt, megemlítettük a győri Audi-gyárban dolgozó, s közben profi karrierről álmodó Darmos Józsefet is. Az álom most valósággá vált, hiszen a Ferobox Event leigazolta a nyolcszoros magyar bajnok, kétszeres Európa-bajnoki bronzérmes volt amatőr klasszist.

A 30 éves ökölvívó és a hazai piacvezető bokszvállalkozás rövid tárgyalássorozatot követően egyezett meg a közös munkáról, melynek első állomása egy szeptemberi bemutatkozás lesz, amire Zámbó Dániel edző készíti fel Darmost. A Ferobox társtulajdonosa, Bertók Róbert nem rejtette véka alá, hogy nagy reményeket fűz a nehézsúlyú ökölvívó hivatásos bemutatkozásához: „Mindenki ismeri Darmos József pályafutását, közel tíz éven át a válogatott oszlopos tagja volt, fantasztikus eredményeket ért el az amatőrök kötött. Már az első találkozásunkon kiderült, hogy nagyon pozitív az egymásról alkotott véleményünk, s ugyanaz az elképzelésünk a profi ökölvívásról. Nagyon gyorsan megegyeztünk.”

Bertók Róbert elárulta, hosszabb közös jövőt terveznek a profiként szintén nehézsúlyban debütáló versenyzővel, ám még csak rövid távra írtak alá. „Nem titok, egyelőre három mérkőzésre szól a megállapodásunk, de kölcsönös elégedettség esetén természetesen hosszú távú megállapodásra módosul a szerződés” – tette hozzá Bertók. A Ferobox Event május 22-én Kecskeméten rendezi következő élő televíziós bokszgáláját (tévé: Duna World), ezen Darmos még nem szerepel, Szellő Imre, Bogdán Zsolt, Kelemen Balázs, Baranyi Richárd és Laki Róbert viszont igen. Nem csodálkoznánk, ha Szellő és Darmos útja hamar keresztezné egymást.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.