Hamilton világbajnokhoz méltóan akar viselkedni

Lewis Hamilton túltette magát a Monacói Nagydíjon, Montrealban szeretné helyrebillenteni lelki egyensúlyát.

B. Molnár László
2015. 06. 04. 14:28
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Sikerült-e az elmúlt napokban pontosan kideríteniük, hogy mi is történt Monacóban?
– Úgy tűnik, a csapat és én is hibáztam. Jeleztem, hogy gondjaim vannak a gumikkal, ráadásul a kijelzőn úgy tűnt, a szerelőim kint vannak a boksz előtt. Azt hittem, a mögöttem lévők is kiállnak, és senki sem szólt, hogy ez nem igaz.

Maradt-e tüske önben emiatt?
– Nem, ugyanis a csapat egész évben hihetetlen munkát végzett, és együtt nyerünk, együtt veszítünk. Biztosra veszem, hogy több ilyen eset nem fordul majd elő a jövőben.

Mennyi időbe telt feldolgoznia azt, hogy egy biztos futamgyőzelem csúszott ki a kezéből?
– Mindig a holnapra összpontosítok, és megpróbálom megnyerni a következő futamot. Nehéz helyzet ez, de világbajnok vagyok, ahhoz méltón is kell viselkednem. A Monacóban történtek számomra és a csapat számára is hatalmas csalódás volt, de igyekszünk tanulni a történtekből és csak előre tekintetünk, ahogyan azt mindig is tettük.

Valljuk be, kis szerencséje azért van, hiszen olyan pályán tér vissza, ahol eddig rendkívül sikeres volt. Mit vár a hétvégi montreali futamtól?
– Montreal mindig is az egyik kedvenc helyszínem marad, hiszen annak idején itt nyertem meg pályafutásom első F1-es versenyét. Égek a vágytól, hogy visszavágjak ellenfeleimnek, és ehhez nem is találhattunk volna Kanadánál jobb helyszínt. Nagyszerű autó van alattam és a csapat is mellettem áll, szóval most sem érem be kevesebbel.

Az esélyeit csak növeli, hogy ezúttal új motor kerül az autójába
– Ez így van, és mindez tényleg az esélyeinket növeli. Az első hajtóegységet hat versenyhétvégén használtuk, és ez az erőforrás 4000-nél is több kilométert teljesített. Ez főleg annak tükrében fantasztikus dolog, hogy van olyan csapat, amely már mind a négy erőforrást felhasználta idáig, amit 2015-ben a szabályok megengednek. Persze azért minden részletre oda kell figyelnünk, hiszen a módosítópontoknak köszönhetően a többiek is változtathatnak motorjaikon.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.