Ilyen lesz az új Puskás Ferenc Stadion

A létesítményben – a labdarúgó-mérkőzéseken kívül – koncerteket, valamint konferenciákat is tarthatnak majd.

2015. 06. 02. 9:13
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Fürjes Balázs budapesti beruházásokért felelős kormánybiztos korábban az M1-nek elmondta: a legfontosabb a költségvetés betartása. Az elé került terv kicsit túlzó volt, így takarékosabbá, ésszerűbbé tették, de így is megfelel az elvárásoknak. Egy modern labdarúgó-stadion épül, amely ugyanakkor karakterében a régit idézi – emelte ki, hozzátéve: az új létesítmény, amellett, hogy labdarúgó-mérkőzéseket rendezhetnek majd benne, az ország legnagyobb koncerthelyszíne lesz, továbbá 1000-1500 fős konferenciákat is tarthatnak majd benne.

A mintegy 70 ezer főt befogadó eredeti létesítményt 1953-ban adták át Népstadion néven, 2002-től működik Puskás Ferenc Stadionként.

A kormánybiztos korábban arról beszélt, hogy méretében, tömegében, műszaki megoldásaiban és funkcióiban egyaránt nehezen megvalósítható épülettervvel találkozott, amelynél rendkívül kockázatosnak tűnt az átadási határidő és a költségkeret betartása, ezért az épület ésszerűsítése mellett döntöttek. Fürjes szerint a korábbi számításokban szereplő 100 milliárd forint legfeljebb a létesítmény kétharmadára lett volna elég.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.