Nadal bánta Dokovic káprázatos teniszét

Rafael Nadal mérlege így 70:2-re „romlott” a Roland Garroson.

2015. 06. 03. 17:25
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Dokovic magabiztos játékkal kezdett, könnyedén lépett el 4:0-ra, Nadal azonban ezt követően új erőre kapott, és elképesztő erőfeszítések árán egyenlített. Ezután újra a szerb játékos vette át az irányítást, a mallorcai riválisa főként csak védekezett. Dokovic végül a hatodik játszmalabdáját értékesítve 67 perc alatt nyerte az első szettet.

A második játszmában is Dokovic volt fölényben, s viszonylag könnyedén került kétszettes előnybe. Nadal pályafutása 95. Roland Garros-mérkőzésén először került 2–0-s hátrányba.

A harmadik felvonásra Nadal megtört, egyre többet hibázott, ezt pedig Dokovic simán kihasználta, s összességében könnyedén nyerte a mérkőzést.

A két sztár 44. alkalommal találkozott egymással, Nadal a vereséggel együtt 23:21-re vezet, azonban legutóbbi hét találkozásuk alkalmából hatszor már Dokovic volt a jobb. A Roland Garroson hetedszer kerültek szembe egymással, Dokovic első ízben diadalmaskodott.

Nadal mérlege így 70:2-re „romlott” a Roland Garroson. Az elmúlt öt évben nem vesztett mérkőzést, legutóbb, s mind ez idáig egyetlen alkalommal a svéd Robin Söderlingtől kapott ki a 2009-es nyolcaddöntőben.

Eredmények, negyeddöntő:
férfiak:
Dokovic (szerb, 1.)–Nadal (spanyol, 6.) 7:5, 6:3, 6:1

nők:
Bacsinszky (svájci, 23.)–Van Uytvanck (belga) 6:4, 7:5
S. Williams (amerikai, 1.)–Errani (olasz, 17.) 6:1, 6:3

Az elődöntőben:
S. Williams–Bacsinszky
Ivanovic (szerb, 7.)–Safarova (cseh, 13.)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.