Pihenésre vágyik Jürgen Klopp

Egyelőre nem folytatja edzői pályafutását Jürgen Klopp, aki hét év után köszönt el a Borussia Dortmund labdarúgócsapatától.

2015. 06. 01. 14:35
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Most szünet következik, hét intenzív és érzelmes év után az az ésszerű, ha feldolgozom a számtalan emléket, mielőtt frissen és újra motiváltan munkához látok a stábommal” – közölte hétfőn a 47 éves szakember, akinek utolsó dortmundi meccsén, szombaton a BVB 3-1-re kikapott a Wolfsburgtól a Német Kupa döntőjében.

Klopp áprilisban jelentette be, hogy az idény végén feláll a Borussia kispadjáról, mellyel 2011-ben és 2012-ben bajnokságot, 2012-ben pedig kupát is nyert, míg 2013-ban és 2014-ben a Német Szuperkupát is elhódította. A mostani bajnoki szezon ugyanakkor nem sikerült túl jól az együttesnek, a csalódást keltő rajt után a hetedik helyen végzett a Bundesligában, bár ez is óriási fegyvertény azt figyelembe véve, hogy februárban még sereghajtó volt.

A trénert a közelmúltban olyan sztárklubokkal is kapcsolatba hozták, mint a Real Madrid vagy a Manchester City.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.