Sportszerűségével hódította meg a világot a magyar dzsúdós

Csoknyai László, a paksi Atomerűmű SE sportolója a múlt hétvégi kolozsvári European Judo Open bronzmeccsén sportszerű tettet hajtott végre.

TK
2015. 06. 04. 10:18
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Csoknyai László az olimpiai kvalifikációs tornán három ellenfelét is legyőzte, majd a harmadik helyen végzett. A bronzmeccsen a brit Max Stewart volt az ellenfele, aki egy akció után szerencsétlenül ért talajt és jelezte, hogy nem tudja folytatni a versenyt. Csoknyai ekkor karjaiba vette és segített Stewartnak, hogy elhagyhassa a szőnyeget. A magyar versenyző a búcsúmeghajlásról sem feledkezett el. A fair play díjas esetről készült felvétel bejárta az internetet.

Csoknyai László így kommentálta cselekedetét a Facebookon – megszólalását változtatás nélkül, betűhíven közöljük:

Huhh hát nem tudom mit mondjak! Nagyon köszönöm a rengeteg gratuláciot a versenyért! A fair play dijért pedig a rengeteg megosztást és gratuláciot! Nem gondoltam volna , hogy ez történik!Márcsak azért sem,mert úgy tapasztaltam hogy minden judos ilyen!Ellenfelek vagyunk a szőnyegen de nem ellenségek, hanem sokkal inkább barátok! Szerintem ezt értem is megtették volna forditot helyzetben! Még1x köszönöm mindenkinek!

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.