A Miskolci Jegesmedvékből DVTK lesz

A magyar és Mol Liga-bajnok miskolci jégkorongcsapat színeit és nevét is elveszíti.

MNO
2015. 07. 22. 14:14
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A 2015–2016-os szezontól nem Miskolci Jegesmedvék mezben korcsolyáznak a tavalyi bajnokcsapat hokisai – írja az Észak-Magyarország. A jövőben ugyanis a Diósgyőri VTK nevét és piros-fehér színeit használja majd az eddig sárga-fekete alakulat.

Ennek oka természetesen pénzügyi: szerdán megállapodás született arról, hogy a miskolci hokicsapat finanszírozásába a DVTK NB I-es labdarúgócsapatát és az Aluinvent-DVTK NB I-es női kosárlabdacsapatát működtető gazdasági társaságokban többségi tulajdonrésszel rendelkező Borsodsport Invest Kft. is szerepet vállal – írja a lap. Információik szerint a tárgyalásokon részt vett a Borsodsport Invest háttértulajdonosa, Leisztinger Tamás is.

A részletekről csütörtök délelőtt, sajtótájékoztató keretében derül ki több. A lap hozzáteszi: állítólag a cégen kívül a miskolci önkormányzati tulajdonban lévő Miskolc Holding Zrt. is beszáll a tulajdonosok közé.

A csapattól távozott Majoross Gergely vezetőedző; kilenc játékos távozott, egy visszavonult, egy pedig edzőként folytatja Miskolcon. Hét játékost igazoltak, a csapatot pedig az eddigi szakmai igazgató, Mayer Péter vezeti a következő szezonban.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.