Alonsóék csodavárása

Úgy tűnik, még az FIA is megunta a McLaren-Honda szerencsétlenkedését.

B.M.L.
2015. 07. 23. 18:50
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Elég szánalmas szezont produkál eddig a McLaren-Honda, hiszen a két világbajnokkal – Fernando Alonsóval (2005, 2006) és Jenson Buttonnal (2009) – felálló wokingi alakulat eddig alig tudott versenyt befejezni, mindössze öt pontot szerzett az első félévben, ráadásul már az is bravúrnak számított, ha valamelyik versenyző bejutott az időmérőn a Q2-be.

Nos, a gyengélkedés fő oka, a megbízhatatlan Honda erőforrások helyett erősebb és persze jobb motorokkal vághatnak neki a Magyar Nagydíjnak a pilóták. A cserét bátran megtehették, ugyanis annak ellenére nem kapnak majd rajthelybüntetést, hogy az osztrák versenyen már az ötödik erőforrás került be a McLarenekbe. Hogy miért nem lesz büntetés?

A magyarázat roppant egyszerű, ugyanis a Motorsport-világtanács legutóbbi ülésén úgy határozott, hogy a Honda mint a sportág új motorbeszállítója az első szezonjában egy pluszerőforrást használhat büntetlenül. Az új motornak köszönhetően – ami a Honda mérnökeinek ígérete szerint sokkal erősebb és megbízhatóbb lesz, mint a korábbiak – akár jelentősen előreléphetnek Alonsóék, hiszen ezen a szűk és kanyargós, alacsony átlagsebességű pályán nem érvényesül a motorerő, amelynek terén még nagy a csapat elmaradása a remélttől.

Ha minden a Honda és a McLaren elképzelései szerint alakul, akkor idén először, éppen Magyarországon lesz esélye a csapat mindkét versenyzőjének egy jó rajthely és egy jó eredmény elérésére.

 

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.