Armstrong provokatív megjegyzést fűzött Froome teljesítményéhez

Az örökös eltiltással sújtott bringás szerint sok kérdést vet fel az idei kiírás első komoly hegyi etapja.

MTI
2015. 07. 15. 9:56
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az örökös eltiltással sújtott amerikai bringás szerint sok kérdést vet fel az idei kiírás első komoly hegyi etapja. A Twitter közösségi oldalon megkérdezte: Froome, továbbá első számú segítője, Richie Porte, illetve a Sky túl erős ahhoz, hogy tiszták legyenek? Kitért rá: őt ne kérdezzék, mert nincs kulcsa a megoldáshoz, ő senkit sem vádol és nincs olyan helyzetben, hogy véleményt nyilvánítson.

A 2013-as Tour brit bajnoka kedden, az utolsó emelkedőn szinte állva hagyta riválisait, mögötte segítője, Porte lett a második. A kolumbiai Nairo Quintana 1 perc 4 másodperc lemaradással érkezett harmadikként. Az összetettben addig második helyen álló amerikai Tejay van Garderen úgy végzett tizedikként, hogy ő már két és fél percet kapott Froome-tól, míg a spanyol Alberto Contador csaknem három perccel maradt el a brittől. A címvédő olasz Vincenzo Nibali összetettben 6 perc 57 másodperc hátrányba került, ezzel jelenleg tizedik.

A kétszeres Tour-győztes, 4:04 perces hátránnyal összetettben hatodik Contador szerint Froome most magasabb szintet képvisel, mint a mezőny többi része, mindenkinél különb. Saját gyengébb teljesítményét azzal magyarázta, hogy nehezen kapott levegőt, így nem tudott megfelelő fordulatszámmal tekerni.

A jövő hét vasárnapig tartó Touron szerdán a Pau és Cauterets közötti 188 kilométer vár a mezőnyre – szintén a Pireneusokban.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.