Babos újabb csodatétele

Újabb magyar siker Wimbledonban.

B. Molnár László
2015. 07. 09. 20:35
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szerdán este a francia Kristin Mladenovic oldalán női párosban jutott be az elődöntőbe – három szettben, 6:3, 4:6, 6:4 arányban nyert a Hszie Szu-vej–Flavia Penetta kettős ellen – és ma délután a Jekatyerina Makarova–Jelena Vesznyina kettős ellen lépnek pályára a fináléért.

„Nagyon kemény meccs volt. De úgy érzem, hogy jól játszottunk. És a fontos pillanatokban mi voltunk a jobbak! Irány az elődöntő! Egy nehéz ellenféllel játszunk, de már alig várom” – nyilatkozta saját honlapján a rendkívül boldog Babos.

A soproni teniszező szárnyakat kapott a sikertől, ugyanis az osztrák Alexander Peyával vegyes párosban is mert nagyot álmodni. Mit álmodni, nagyot cselekedni! Babosék hatalmas csatában, két meccslabdát is hárítva, 2 óra 24 perc alatt nyert három szettben (3:6, 7:6, 9:7) verték meg a 2014-es US Open-bajnok Sania Mirza–Bruno Soares duót, így szombaton ebben a szakágban is a fináléért léphet a 22 éves magyar pályára.

Pedig a papírforma a 2. helyen kiemelt, sokkal összeszokottabb indiai–brazil duó sikerét ígérte. Az első szett mintha ezt akarta volna igazolni: a US Open-bajnok duó azonnal brékelt, majd 3:0 után végigvitte az előnyét, és 31 perc alatt megnyerte a szettet.

A második játszmában Babos és Peya 4:3 után 40-re elvette ellenfelük adogatását, de ekkor nem tudták kiszerválni a szettet, amit végül hihetetlen izgalmak után, rövidítésben nyertek meg Babosék. Jöhetett a mindent eldöntő harmadik játszma, amelyben az indiai–brazil kettős elhúzott 4:1-re, de Babosék felálltak, és 4:4-nél már ismét együtt voltak ellenfelükkel. Mirzáék 6:5-nél két meccslabdát is elpuskáztak, ami hatalmas lökést adott a magyar–osztrák kettősnek, akik előbb semmire elvették a 2014-es US Open-bajnok duó adogatását, majd Babos kiszerválta a meccset.

„Nagyon nagy meccs volt, eddigi karrierem legdurvább vegyes páros találkozója. Tele fordulatokkal, izgalmakkal. Rendkívül boldog vagyok, hiszen a világ egyik legjobb párosát tudtuk legyőzni, ráadásul két meccslabdát hárítva. Újabb elődöntő, már a második itt Wimbledonban, ez hihetetlen! Remélem, ez a szép álom még nem ér véget egyhamar” – fogalmazott Babos.

Ki gondolta volna ezt a wimbledoni torna kezdetén! Ilyen teljesítményre magyar játékos még nem volt képes egy GS-tornán, hogy két elődöntőbe is bejusson.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.