Bizonytalanná vált a K2 csúcs meghódítása

Hatalmas hómennyiséget jósolnak.

MTI
2015. 07. 22. 12:32
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Suhadja Szilárd az alaptáborból bejelentkezve elmondta: amennyire lelkesek és optimisták voltak eddig, annyira vált bizonytalanná a helyzetük az időjárás-előrejelzések miatt, amelyek szerint hatalmas hómennyiséget jósolnak július 27. környékére.

„Senki sem indul a 3-as tábor felé, mindenki vár” – hangsúlyozta, hozzátéve: a következő napokban nem szabad felmenni abba a magasságba.

A két magyar hegymászó a 7400 méteren álló 3-as táborban két éjszakát töltött el, és „cudar időben” ereszkedtek vissza az alaptáborba, ahol jelenleg is várják a megfelelő időjárást a világ második legmagasabb, 8611 méter magas csúcsának meghódítására.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.