Bottas a Ferrarinál?

A csapat bevallotta, már folynak a tárgyalások.

B.M.L.
2015. 07. 25. 12:50
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Úgy tűnik, Kimi Raikkönen hiába jelezte a Ferrarinak, szeretne jövőre is maradni, az olasz istálló már döntött: jövőre Valtteri Bottas lesz Sebastian Vettel csapattársa. Ugyan a maranellóiak cáfolták azt a sajtóinformációt, hogy a Jégember helyére 12 millió euróért kivásárolják a Williamstől a másik finn versenyzőt, Valtteri Bottast, ám a Williams végre beismerte, a háttérben már javában zajlanak a tárgyalások.

„Nem titok immár, hogy Valtteri elhagyhat minket az év végén. Zajlanak a tárgyalások, de ezek egyelőre privát párbeszédek, melyeknek bizonyos szerződésekhez van közük. Ha Valtteri elhagyna minket, akkor természetesen csalódottak lennénk, mivel sok időt és erőforrást szenteltünk rá, ő pedig egy hatalmas tehetség” – árulta el Claire Williams, a brit istálló csapatfőnök-helyettese.

Maga a finn versenyző sem cáfolja immár az esetleges távozását a csapattól.

„Jó lenne minél hamarabb tudni, mi lesz a jövőben, de egyelőre még várni kell. Még semmi sincs megerősítve. Egy biztosan nem foglalkoztat, hogy milyen változásokat indíthatok be a pilótapiacon. Engem kizárólag a saját sorsom izgat” – közölte Bottas.

A pletykák azonnal beindultak, hogy vajon ki ülhet majd a finn megüresedett helyére. Leginkább a csapat két korábbi pilótáját emlegetik esélyesként: van, aki azt mondja, Nico Hülkenberg, mások azt állítják, Jenson Button érkezik Felipe Massa mellé.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.