Dr. Klicsko újra rendel

A nehézsúlyt uraló ukrán bunyós kezelné Tyson Furyt.

B.M.L.
2015. 07. 22. 7:55
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Vélhetően erre számított mindenki, amikor bejelentették, október 24-én összecsap egymással a profi ökölvívás királykategóriáját évek óta uraló Vlagyimir Klicsko (64-3, 53 KO) – az IBF, WBA, WBO és IBO szervezetek világbajnoka – és a kötelező kihívója, a veretlen brit Tyson Fury (24-0, 18 KO). Azt mindenki tudta, hogy utóbbi hihetetlen nagyszájú, és verbálisan is megpróbálja legyőzni ellenfeleit, mielőtt a ringbe lépnek, ám azt, hogy Klicsko ebben felveszi a versenyt, nos, kevesen gondolták.

A Düsseldorfban tartott sajtótájékoztatón az ukrán közölte, jó doktorként, mentálisan kigyógyítja kényszerképzeteiből a brit bunyóst.

– Fury eddig inkább a nagy szájáról volt ismert, nem pedig a ringben nyújtott teljesítményéről. Szerintem a teljes realitáshiánya miatt orvosi kezelésre van szüksége. Én ezt felajánlom neki, a ringben fogok rendelni, és a meccs alatt tökéletesen meggyógyítom majd – közölte az ukrán világklasszis, akinek ez lesz a 28. címvédő összecsapása.

Persze Furyt sem kellett félteni, Klicsko szavait mosolyogva fogadta, majd közölte, az öreg világbajnok már nem lesz képes ellenállni a rohamainak.

– Ha nem tudom megverni ezt a 39 éves öregembert, akkor egyszerűen felhagyok az ökölvívással. Mert az egyértelmű bizonyítéka annak, hogy a ring helyett a szemétdombra való vagyok – jegyezte meg Fury, aki legutóbb addig verte a német Christian Hammert, ameddig az a nyolcadik menetet követően nem kért a folytatásból. A brit jelenleg a súlycsoport Európa-bajnoka, valamint már az övé a WBO nemzetközi bajnoki címe is.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.