Jegesmedvék lesznek a miskolciak

A DVTK-Jegesmedvék jégkorongcsapatának változatlan szakmai irányítás mellett megújul klubtulajdonosi háttere.

MTI
2015. 07. 23. 15:10
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kiss János alpolgármester a társasági szerződés aláírását követően úgy fogalmazott, a „Macik” csatlakoznak a miskolci sporthagyományokhoz és az őszi szezontól felveszik azt a nevet, amely 1910. február 6. óta a legerősebb márkanév a helyi sportéletben.

Hozzátette: a tulajdonosi háttér megerősítése érdekében csatlakozik a klubhoz Miskolc városa – a Miskolc Holding Zrt. által – és a DVTK-t működtető Borsodsport Invest Kft., de a többségi tulajdon és a szakmai irányítás közösségi kézben marad. Az arányokról elmondta: a klub 51 százalékos többségi tulajdonosa a jégkorong-anyaegyesület lesz, ez garantálja, hogy nem szakad meg az a munka, amely a csapatot a csúcsra juttatta. A társasági szerződés pedig olyan garanciákat tartalmaz, amelyek szerint az anyaegyesületen kívül egyetlen más tag sem szerezhet 25 százaléknál nagyobb részesedést. Eszerint a Miskolc Holding Zrt. és a Borsod Invest Kft. is 24,5 százalékban tulajdonosa a csapatnak.

Az alpolgármester utalt arra, hogy a Jegesmedvék a 2014/15-ös szezonban megnyerték a Mol-ligát, a magyar bajnokságot, valamint a Fehérvárt legyőzve a Magyar Kupát is.

Egri István, a Miskolci Jegesmedve Jégkorong Sportegyesület elnöke úgy fogalmazott: 2015 Miskolcon a jégkorong éve. Mint mondta, az eredmények a pályán születnek, de ehhez megfelelő támogatás, forrás szükséges.

„Főként azért is, mert a csapat a következő szezonban kilép a nemzetközi, európai színtérre. Mindehhez rendelkezésre áll a megfelelő környezet, infrastruktúra, amely világszínvonalú munkát tesz lehetővé. A szakmai stáb tagjai pedig szintén képesek erre a feladatra” – részletezte.

Sántha Gergely, a Borsod Invest Kft. ügyvezetője hangsúlyozta: a DVTK célja, hogy felkarolja az észak-magyarországi sportéletet. Kifejtette: ennek része a Miskolci Jegesmedvékkel történt megállapodás, amely megfelelő alapot teremt arra, hogy a csapat – miután hazai porondon már mindent besöpört – a következő szezonban európai szinten is eredményeket tudjon elérni.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.