Kosár-Eb: teljesíthető csoportba kerültek a magyar lányok

A selejtezőkben a szlovákokkal, a portugálokkal és az izlandiakkal csap össze a magyar válogatott.

MTI
2015. 07. 04. 15:28
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A szombati sorsoláson Stefan Svitek szövetségi kapitány együttese az E jelű négyesbe került, a legerősebb kalapból a legalacsonyabban rangsorolt szlovákokat kapta.

„Kellemes meglepetés ez a sorsolás, teljesíthető csoportban vagyunk, örülök, hogy elkerültük a spanyolokat, a franciákat, a szerbeket és az oroszokat” – nyilatkozta az MTI-nek a szakvezető, akinek együttese a 14–20. helyen zárta júniusban a magyar-román közös rendezésű Eb-t. Akkor a magyarok Sopronban – egy tét nélküli meccsen – 86-74-re verték az összességében a 9–13. helyen végzett szlovákokat.

Stefan Svitek szerint ennél jobban nem is alakulhatott volna a magyarok beosztása, a kontinenselitből ugyanis a szlovákok a legverhetőbbek, a portugálokat a 2013-as Eb selejtezőjében oda-vissza legyőzte a válogatott, Izlandról pedig mindössze egy kosárlabdázót ismer, ezzel együtt a szigetországiakat sem szabad lebecsülni.

A magyarok idén novemberben két meccset játszanak, majd jövő februárban és novemberben még kettőt-kettőt. Az Eb-re a kilenc csoportgyőztes, tovább a hat legjobb második jut ki, a házigazda csehek alanyi jogon résztvevők.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.