Magyar Nagydíj: Hamilton mindkét szabadedzést behúzta

A brit pilóta elmondta, elégedett az autójával, és reméli, az időmérőn is sikerül megtartania az első helyet.

MNO
2015. 07. 24. 15:55
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A 30 éves versenyző a mezőnyben egyedüliként ért el 1 perc 24 másodperc alatti köridőt, de a második helyen ezúttal nem csapattársa, a német Nico Rosberg, hanem az orosz Danyiil Kvjat (Red Bull) végzett. A tavalyi győztes ausztrál Daniel Ricciardo (Red Bull) harmadik, Rosberg pedig negyedik lett. A két Ferrari az ötödik és a hetedik pozícióban zárta az edzést, előbbi helyet a finn Kimi Räikkönen, utóbbit a négyszeres vb-győztes német Sebastian Vettel foglalta el.

Az idény eddigi részében gyengélkedő McLaren-Hondák egyre inkább magukra találnak, a spanyol Fernando Alonso ugyanis nyolcadikként zárta a tréninget, a brit Jenson Button 12. lett. Force India a délutáni gyakorlás előtt közleményben jelezte, hogy nem vesz részt az edzésen, mivel mexikói pilótájuk, Sergio Pérez délelőtti balesetét a felfüggesztés hibája okozta. A csapat elővigyázatosságból a német Nico Hülkenberget sem küldte ki a Hungaroringre a második tréningre. Pérez autóját javítják, közben pedig igyekeznek magyarázatot találni a délelőtti műszaki hibára, hogy a szombat délelőtti gyakorláson már részt tudjanak venni. A második edzésen is volt egy néhány perces piros zászlós megszakítás, Ricciardo autójában ugyanis kigyulladt a motor, ezért a műszaki mentés idejére nem hajthattak a pályára a többiek.

Lewis Hamilton (brit, Mercedes – 1. hely, 1. hely): „Annak ellenére élveztem a napot, hogy iszonyatosan meleg van. Ebben a hőségben nehézséget okozott összerakni egy jó kört, de én szeretem az ilyesfajta kihívásokat. Elégedett vagyok az autóval, remélem, a szombati időmérőn is sikerül megtartanom az első helyet.”

Nico Rosberg (német, Mercedes – 2. hely, 4. hely): „Egyáltalán nem aggódom azért, mert a második tréningen csak a negyedik időt értem el. Az autónk gyors, és holnapi időmérőn minden rendben lesz. Vannak még tartalékaink, de van is min dolgoznunk még. A pálya mindenképpen fekszik nekem, meg kell találnom a megfelelő egyensúlyt, és akkor nem lesz gond.”

Daniel Ricciardo (ausztrál, Red Bull – 4. hely, 3. hely): „Jó lett volna rendesen befejezni a szabadedzést, de ameddig a pályán lehettem, az végig pozitív volt. A mai versenyképességünk láttán úgy tűnik, visszatértünk a helyes útra!”

Danyiil Kvjat (orosz, Red Bull – 5. hely, 2. hely): „Az eredmény alapvetően egészen jó, de ma még csak péntek van. Szombaton is igyekszünk keményen nyomni. Minden csapat nagyon keményen fog dolgozni ma esete, hogy javítson – nekünk is így kell tennünk.”

Kimi Räikkönen (finn, Ferrari – 3. hely, 5. hely): „Délelőtt a szárnyam egyszer csak letört. Nem tudom, mi történt vele, egyszerűen csak levált. A csapat alaposan utánajár és remélhetőleg meg is találja a hiba okát. A mai köridőink nem voltak nagyszerűek. De szombatig biztosan sikerül javulnunk. Egészen jónak is éreztem az autót, és remélem, hogy az időmérő edzésen egy kicsivel jobbak leszünk.”

Sebastian Vettel (német, Ferrari – 6. hely, 7. hely): „Nem hinném, hogy ez lett volna a legjobb napunk. Két-három problémánk is volt, ami hátráltatott minket. Délelőtt a garázsban rostokoltam, mert az egyik rendszer rövidzárlatos lett. Aztán még ott volt Kimi problémája az első szárnnyal is, majd délután sem tudtunk annyi kört teljesíteni, mint szerettünk volna. Most a problémáink megoldására helyezzük a hangsúlyt, hogy holnap máris elkapjuk a fonalat.”

Valtteri Bottas (finn, Williams – 9. hely, 9. hely): „Nem érzek nagy különbséget az új és a régi első szárny között – eléggé kicsi az eltérés. Az első edzésen a régivel értem el a jobb köridőt, de ez inkább csak annak volt köszönhető, hogy az a köröm jobban sikerült, mint az újjal futott. Ha ennyire kicsi a különbség a kettő között, elég nehéz választani, de minden jel arra utal, hogy egy apró lépést tettünk vele a helyes irányba. Ezen a pályán az időmérő edzésen akár századok is dönthetnek, szóval minden segítség jól jön.”

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.