Márton Anna bronzot nyert a vívó-vb-n

Már a moszkvai vívó-világbajnokság első éremosztó napján elérte a tavalyi összeredményt a magyar küldöttség.

MTI
2015. 07. 14. 19:23
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A mindössze 20 éves versenyző először végzett a legjobb három között felnőtt világbajnokságon, ezzel a magyar csapat első érmét szerezte Moszkvában, ahol a keddi napon férfi kardban az olimpiai címvédő, idén Európa-bajnok Szilágyi Áron hatodik lett.

Márton a fehérorosz Palina Kaszpjarovics 15-8-as, a kínai Sao Ja-csi 15-13-as, az egyéniben kétszeres olimpiai és kétszeres világbajnok amerikai Mariel Zagunis 15-9-es, valamint a görög Vasziliki Vujuka 15-12-es legyőzésével jutott el az elődöntőig. Ott 15-8-ra kikapott a Londonban olimpiai ezüstérmes, egyéniben világ- és Európa-bajnok orosz Szofija Velikajától, aki végül az aranyérmet is megkaparintotta.

Szilágyi a mexikói Eduardo Larát 15-4-re, az olasz Enrico Berrét 15-13-ra, a szintén olasz Luca Curatolit 15-10-re verte, majd a negyeddöntőben 15-11-re kikapott a német Max Hartungtól, akit júniusban, a svájci Eb döntőjében ugyanennyire győzött le. A magyar kardozó a hatodik helyével, illetve korábbi jó szereplésével – többek között Eb-diadalával – a magyar szövetség honlapjának beszámolója szerint „gyakorlatilag százszázalékosan biztossá tette riói részvételét”, annak ellenére, hogy a kvalifikációs időszak jövő tavaszig tart. Férfi kardban egyébként szintén orosz győzelem született Alekszej Jakimenko jóvoltából.

Szatmári András a 30., Iliász Nikolász a 36., Decsi Tamás a 44., míg a nőknél Garam Nóra az 53., Várhelyi Anna a 62., Mikulik Júlia pedig a 65. helyen végzett.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.