Murray-vel játszik a döntőért Federer Wimbledonban

Roger Federer pályafutása során tizedik alkalommal elődöntőzik Wimbledonban, hétszer tornát is nyert.

MTI
2015. 07. 08. 19:10
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A tizenhétszeres Grand Slam-győztes svájci játékos a szerdai negyeddöntőben a francia Gilles Simont győzte le rendkívül magabiztosan, több esőszünettel is megszakítva, három játszmában. A második helyen kiemelt bázeli klasszisnak egy nem mindennapi sorozata szakadt meg, ugyanis sorozatban száztizenhat adogatójátékot követően bukta el saját szerváját, legutóbb június 15-én a hallei torna nyitófordulójában Philipp Kohlschreiber brékelte őt.

Federer ellenfele a negyeddöntőben a hazai közönségkedvenc Andy Murray lesz: a 2013-ban bajnok brit játékos a kanadai Vasek Pospisilt búcsúztatta szintén három játszmában. Kettejük egymás elleni összesített párharcában Federer vezet 12-11-re, Murray legutóbb a 2013-as Australian Openen győzött, azóta háromszor kikapott.

A világelső Novak Djokovic magabiztos győzelemmel jutott szerdán a legjobb négy közé. Az első helyen kiemelt szerb játékos a kilencedikként rangsorolt horvát Marin Cilicet búcsúztatta három játszmában 1 óra 49 perc alatt.

Djokovic nem vághat vissza a Roland Garros döntőjében elszenvedett vereségért Stan Wawrinkának, ugyanis a francia nyílt teniszbajnokság svájci győztese meglepetésre öt szettben alulmaradt a 21. helyen kiemelt francia Richard Gasquet-vel szemben.

Eredmények, férfiak, negyeddöntő:

Federer (2.) – Simon (12.) 6:3, 7:5, 6:2
Murray (3.) – Pospisil 6:4, 7:5, 6:4
Djokovic (1.) – Cilic (9.) 6:4, 6:4, 6:4
Gasquet (21.) – Wawrinka (4.)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.