Nem jött össze a wimbledoni győzelem Baboséknak

Babos Tímea az osztrák Alexander Peyával az oldalán kikapott a döntőben.

MNO
2015. 07. 12. 18:55
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az All England Club centerpályáján – a Novak Djokovic–Roger Federer férfidöntőt követően – Babosék a svájci Martina Hingis és az indiai Leander Paes alkotta kettőstől szenvedtek vereséget vasárnap, két rendkívül sima játszmában, 6:1, 6:1 arányban. A találkozó mindössze 40 percig tartott.

Ahogyan az egész mezőnynek, úgy Baboséknak sem volt sok esélyük a rendkívül rutinos ellenféllel szemben. Az egyesben korábbi világelső Martina Hingisnek előzőleg 12 (tíz női, két vegyes), Leander Paesnek pedig 15 (8 férfi, 7 vegyes) páros Grand Slam-győzelme volt.

A svájci, indiai duó káprázatosan játszott, Babosék még pontot is csak ritkán értek el, így az első játszmát 19, a másodikat pedig 21 perc alatt bukták el. Hingis – aki egyéniben 1997-ben nyert Wimbledonban – szombaton női párosban a szintén indiai Sania Mirza oldalán diadalmaskodott.

Babos egyesben a második fordulóban a későbbi győztes, világelső amerikai Serena Williamstől kapott ki, míg párosban a francia Kristina Mladenoviccal az elődöntőig menetelt. A junior női páros versenyt pedig sporttörténelmet írva magyar duó nyerte: Stollár Fanny és Gálfi Dalma diadalmaskodott.

Eredmény, vegyes páros, döntő:
Martina Hingis, Leander Paes (svájci, indiai, 7.) – Babos Tímea, Alexander Peya (magyar, osztrák, 5.) 6:1, 6:1

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.