Nyerhető meccset buktak női vízilabdázóink

A magyar női vízilabda-válogatott 9-8-as vereséget szenvedett a kínai csapattól a kazanyi vizes világbajnokság nyitófordulójában.

MTI
2015. 07. 26. 21:50
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A két együttes két mérkőzést is játszott egymással a világbajnoki felkészülés során, a hollandiai nemzetközi tornán a kínaiak 9-8-ra diadalmaskodtak, a debreceni találkozón pedig Merész András tanítványai nyertek 11-5-re.

Villámrajtot vett a kínai csapat, első két támadásában emberelőnybe került, ezeket értékesítette is. Nem sokkal később egy ötméteres után már háromgólos volt a magyarok hátránya, de Keszthelyi Rita szintén büntetőből szépített. Egy újabb emberelőnyt időkérést követően tökéletesen játszott meg a kínai csapat, és visszaállította a különbséget (1-4).

A második felvonás első találatát Kisteleki Dóra szerezte, rövid sarokba tartó lövésébe csak belenyúlni tudott a kapus. Kezdett feljavulni a magyar együttes védekezése, elöl pedig Tóth Ildikó óriási erőfeszítés után hozta fel egy gólra a csapatot. Egy újabb kínai emberelőnyt nagyszerű csapatmunkával védekezett ki a magyar csapat, az ellentámadásból pedig Takács Orsolya távoli bombával egyenlített. A kínaiak negyedbeli első góljára nem sok ideje volt válaszolni a magyar csapatnak, Antal Dóra egy időn túli büntetőből mégis egyenlített (5-5).

A harmadik negyed is kínai emberelőnnyel indult, de magyar góllal folytatódott, Szűcs Gabriella lövése a jobb kapufáról vágódott a hálóba. A gyors kínai válasz egy szép ejtés formájában érkezett. A következő gólra ismét a negyed utolsó másodpercéig kellett várni, Czigány Dóra éppen a dudaszó előtt talált a hálóba távolról, így vezetést szerzett a magyar válogatott (7-6).

A záró felvonásban egy emberelőnyt megelőzően Merész András időt kért, aprólékosan elmagyarázta elvárásait, Antal Dóra pedig pillanatok alatt értékesítette a fórt, így a találkozó során első alkalommal vezetett két góllal a magyar csapat. A kínai válogatott nem adta fel, és egy távoli lövéssel egyetlen gólra felzárkózott, nem sokkal később pedig egy gyönyörű ejtéssel egyenlített is. A kínaiak emberelőnyből vezetést szerezhettek volna, de Keszthelyi gyönyörűen halászott le egy átadást. Az ellentámadásban a magyarok kerültek előnybe, de nem éltek vele, a túloldalon pedig a mérkőzés legjobbja, Csao Ce-han elképesztően távolról ejtett a hálóba, ez a klasszis megoldás pedig eldöntötte az összecsapást (8-9).

„Nem akarom felmenteni sem a csapatot, sem magamat, ez nyerhető mérkőzés volt még akkor is, ha a kiállítási arány 10-3 volt. Nem gondolom, hogy az oroszok elleni meccsen ez meg fog változni. Az, hogy a végén kétgólos vezetésünknél feljöttek döntetlenre, a fáradtság és figyelmetlenség jele” – értékelt a szövetségi kapitány az M4 sportcsatornának.

Merész András együttese kedden az oroszokkal, csütörtökön pedig a franciákkal találkozik. A csoport győztese automatikusan a nyolc közé jut, a második és a harmadik majd a negyeddöntőbe jutásért játszik.

D csoport, 1. forduló:
Kína–Magyarország 9-8 (4-1, 1-4, 1-2, 3-1)

gólszerzők: Csao 4, Vang 2, Szong 2, Csang, illetve Antal 2, Keszthelyi, Kisteleki D., Tóth I., Takács O., Szűcs, Czigány

korábban, a csoport másik mérkőzésén:

Oroszország–Franciaország 16-5 (5-1, 3-2, 4-1, 4-1)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.