Olcsóbban pályázhatunk olimpiára

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) 650 ezerről 250 ezer euróra (77,5 millió forint) csökkentette a díjat.

MTI
2015. 07. 28. 16:02
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A NOB az Agenda2020 elnevezésű reformprogram keretében hozta meg határozatát, az intézkedéscsomag a jövőben olcsóbb, gazdaságosabb, fenntarthatóbb olimpiákat tűz ki célul. Így a kisebb, de nemzetközi jelentőséggel bíró városok, valamint Magyarországhoz hasonló méretű országok is rendezhetnek gazdaságos és megtérülő olimpiát. Budapest és a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) a hónap elején küldte el a 2024-es olimpiára és paralimpiára vonatkozó pályázati szándéknyilatkozatát a NOB-hoz.

 

A magyar fővárosnak jelenleg négy vetélytársa van: Toronto, Róma, Hamburg és Párizs. A jelentkezési határidő szeptember 15., a NOB 2017 szeptemberében, Limában dönt a házigazdáról.

Hasonló okokból jelentette be kedden a NOB végrehajtó bizottsága, hogy eddig példátlan módon nyilvánosságra hozza a 2022-es téli játékok rendezőjével – azaz Almatival vagy Pekinggel – kötött szerződést. A közelmúltban sok bírálat érte a NOB-ot amiatt, hogy a megállapodásokat titokban tartotta, a hírek szerint ez volt a müncheni lakosság fő érve a 2022-es kandidálás ellen.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.