Paralimpiát álmodik Budapestre az új elnök

Szabó László azt szeretné, hogy az olimpiai rendezés gondolatával együtt a paralimpia is megjelenjen.

MTI
2015. 07. 07. 10:02
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Azt szeretném, hogy az emberek fejében ne csak az olimpiarendezés jelenjen meg, amikor a pályázatról beszélünk – bár nyilván az a legfontosabb –, hanem a paralimpia is. Ezért én úgy fogalmaztam a programomban, hogy paralimpiát Budapestre” – mondta az M1 aktuális hírcsatorna kedd reggeli műsorában Szabó László.

A 45 éves kommunikációs szakember hozzátette, az olimpiához hasonlóan a paralimpia sem pusztán sportesemény. Véleménye szerint ha paralimpia lenne Budapesten, az egy olyan társadalmi szemléletformáló projekt lenne, amelyet követően rá sem lehetne ismerni Magyarországra a tekintetben, hogy miképpen fordul saját fogyatékos embertársai felé az eseményt követően.

Az MPB elnöke – aki a Fogyatékosok Országos Diák- és Szabadidősport Szövetségének (Fodisz) elnöki tisztjét is ellátja – a soron következő, riói paralimpiával kapcsolatban elmondta, körülbelül harminc magyar kvótával lenne elégedett. Hangsúlyozta, a következő hónapok elsősorban a kvótaszerzésről szólnak, ugyanis e tekintetben egyelőre nem állnak túl jól, mivel eddig egy sportlövő, egy cselgáncsozó, illetve egy országúti kerékpáros harcolta ki a brazíliai részvételt.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.