Pérez: Ez kemény volt!

A hátsó felfüggesztések hibája miatt kihagyta a délutáni edzést a csapat.

B.M.L.
2015. 07. 24. 14:34
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Úgy tűnik, Sergio Pérez számára a Hungaroring egyet jelent a nagy bukással. A mexikói pilóta tavaly a vasárnapi futamon a célegyenes elején megcsúszott, majd nekivágódott a betonfalnak. Idén sem úszta meg baleset nélkül a Force India versenyzője, a délelőtti szabadedzésen a pálya 11-es kanyarjából kigyorsítva hatalmasat bukott: eltört a jobb hátsó felfüggesztése, és előbb a szalagkorlátnak vágódott, majd fejtetőre állt.

Szerencsére Pérez sértetlenül szállt ki a rommá tört autóból, és az orvosi kivizsgálást követően azt nyilatkozta, nagy szerencséje volt, hogy megúszta a balesetet. „A pálya meglehetősen koszos volt, ráfutottam a műfűre, aztán a pálya másik oldalán a korlátnak csapódtam – igencsak rossz szögben. Az autóm átfordult a tetejére, de minden rendben van. Elég kemény baleset volt” – magyarázta Pérez.

Mint kiderült, a Force India hátsó felfüggesztése nem véletlenül tört el, így a csapat úgy döntött, sem Pérezt, sem Hülkenberget nem engedik addig a pályára, amíg a felmerült műszaki problémát nem hárítják el az autókon. Ennek következtében délután egyik Force India sem vett részt a második szabadedzésen. Mindenesetre Pérez kocsiján ezen kívül is bőven akadt munkájuk a szerelőknek.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.