Risztov éppenhogy megcsípte a kvótát

Tizedik lett olimpiai bajnokunk.

MTI
2015. 07. 28. 11:23
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A londoni olimpiai aranyérmes Risztov kezdettől az élbolyban haladt a Kazanka folyó 21 fokos vizében megrendezett viadalon, ahol a távot négy, egyenként két és fél kilométeres körben tette meg az 57 induló alkotta mezőny. Risztov öt kilométernél másodikként, Olasz hetedikként érte el a féltávot jelző bólyát. A hajrára is mindketten az élboly tagjaként fordultak rá, Risztov végül a még éppen riói részvételt érő tizedik helyet szerezte meg, éppen a 25 kilométeren tavaly Eb-ezüstérmes Olasz előtt. A világbajnoki cím a francia Aurelie Mulleré lett.

A magyar versenyző könnyeivel küszködve nyilatkozott az M4 Sportnak: „Nagyon jó verseny volt, mindig az olimpia előtti évben a legnehezebb a világbajnokság. Úgy gondolom, nagyon nagy dolog olimpiai bajnokként újra kijutni. Én az álmomat 2012-ben beváltottam, és ha valaki akkor megkérdezi, hogy ott leszek-e Rióban, azt mondtam volna, hogy nem.” Hozzátette, hogy ő kvótáért jött, és nagyon örül, hogy sikerült.

„Azt az egyet kértem, hogy csak ne tizenegyedik legyek – összegzett szomorúan a balszerencsés Olasz Anna. „Másodjára maradok le így az olimpiáról, úgy néz ki, ez nem az én műfajom – mondta, majd így folytatta: Nem úsztunk erős tempót, az utolsó körben mindenki elindult, jó erőben voltam, sok embert meg is tudtam előzni, de történtek olyan dolgok, melyekről nem szeretnék nyilatkozni...\"

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.