Serena ismét a döntőben

Az ötszörös bajnok Serena Williams bejutott a wimbledoni nyílt teniszbajnokság női versenyének döntőjébe: a világelső amerikai játékos a csütörtöki második elődöntős mérkőzésen az orosz Marija Sarapova ellen nyert két sima játszmában.

MTI
2015. 07. 09. 17:13
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A 20-szoros Grand Slam-győztes Serena Williams pályafutása során 18. alkalommal, sorozatban 17-edszer múlta felül Sarapovát, aki 2004 óta nyeretlen ellene. A 33 éves amerikai egymást követő 27. Grand Slam-mérkőzésén diadalmaskodott, idei harmadik GS-tornáján győzhet, és továbbra is megvan az esélye arra, hogy egy naptári éven belül egyik GS-viadalon sem talál legyőzőre. Ez a tenisztörténelemben mindössze öt embernek sikerült, legutóbb 1988-ban Steffi Graf volt képes rá.

Williams a nyolcadik wimbledoni döntőjében, az All England Tennis Clubban a 21 éves spanyol Garbine Muguruzával találkozik. Tavaly a Roland Garros második fordulójában óriási meglepetésre címvédőként kikapott tőle.

Eredmények – női elődöntők:
S. Williams (amerikai, 1.)–Sarapova (orosz, 4.) 6:2, 6:4

korábban:
Muguruza (spanyol, 20.)–A. Radwanska (lengyel, 13.) 6:2, 3:6, 6:3

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.