Vas János a Medvescak Zagrebbel edz

Vas János a nyílt orosz profi jégkorongligában (KHL) szereplő horvát Medvescak Zagrebtől kapott próbaszerződést.

MTI
2015. 07. 06. 11:20
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A 31 éves csatár hétfőn a Facebook-oldalán hozta nyilvánosságra, hogy ott lesz a zágrábi együttes július közepén kezdődő edzőtáborában. A klub honlapján már a kerettagok között tünteti fel a 112-szeres válogatott játékost.

„Mindent meg fogok tenni azért, hogy helyem legyen a csapatban és büszkén viselhessem a Medvescak mezét ebben a szezonban” – írta Vas, aki az előző idényben a cseh élvonalbeli Slava Praha alkalmazásában állt.

A játékos tagja volt a 2008-ban Szapporóban és az áprilisi, krakkói divízió I/A-s világbajnokságon az elitbe jutást kiharcoló csapatnak. A tengerentúli profiligában (NHL) szereplő Dallas Stars 2002-ben a 32. helyen foglalta le játékjogát, ám csak a tartalékegyüttesében foglalkoztatta.

A Medvescak Zagreb sokáig az osztrák ligában (EBEL) játszott, majd 2013-ban csatlakozott a világ második legerősebb bajnokságához, a KHL-hez. A legutóbbi idényben nem sikerült a rájátszásba jutnia, keretében több volt NHL-es játszik.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.