Vettel: Ez a győzelem Jules-é

A múlt pénteken elhunyt Jules Bianchinak ajánlotta hungaroringi győzelmét a német Sebastian Vettel.

B.M.L.
2015. 07. 26. 17:27
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A meglehetősen kaotikusan alakuló versenyen az orosz Danyiil Kvjat (Red Bull) lett a második, míg csapattársa, az ausztrál Daniel Ricciardo a harmadik. A vb-címvédő brit Lewis Hamilton (Mercedes) hatodikként ért célba megelőzve márkatársát és összetettbeli legnagyobb riválisát, a német Nico Rosberget, aki a nyolcadik helyen végzett, így előbbi 17-ről 21 pontra növelte előnyét a pilóták versenyében. A futamról itt olvashat bővebben.

Sebastian Vettel (német, Ferrari – 1. hely): „Azt gondolom, hogy ez a győzelem Jules-é. Most neki szól a taps. Nagyon jól sikerült a rajtom, az autót jó volt vezetni, nagyon jó volt a versenytempónk. Biztos, hogy nagyon jó esténk lesz, hiszen jól emlékszem arra, hogy mi történt Malajziában a futamgyőzelmet követően.”

Sergio Marchionne, a Ferrari elnöke: „Sajnos ma nem ünnepelhettünk kettős győzelmet, pedig megvolt rá az esélyünk. A technika közbeszólt, így nem volt esélyünk arra, hogy Sebastian mellett Kimi is ott legyen a dobogón, ami sajnálatos. Ezt a győzelmet pedig Jules Bianchinak szeretnénk ajánlani, aki egy nagyszerű fickó volt, és már most nagyon hiányzik nekünk.”

Danyiil Kvjat (orosz, Red Bull – 2. hely): „Nagyon nehéz futam volt. De azt hiszem, az egész csapat megérdemli ezt a dobogós helyezést! Ez az eredmény elsősorban Jules Bianchié és a családjáé. Nagyon jó érzés a dobogón állni, pedig az első kanyar után azt gondoltam, hogy vége a versenyemnek, mert kockásra fékeztem a gumikat. De aztán a csapat mondta, hogy ne adjam fel, nyomjam csak tovább. Igazuk lett!”

Daniel Ricciardo (ausztrál, Red Bull – 3. hely): „Őrült verseny volt! Már az első kanyarban volt egy ütközésem, amiben megsérült az autóm. Aztán jött a koccanás Lewisszal az újrainduláskor, majd a végén Nicóval is. De elég ellenállóak voltunk, és a pályán maradtam. Jules is így akarta volna, ezt az eredményt neki ajánlom. Nagyszerű újra a dobogón állni. A harmadik hely egy győzelemmel ér most fel egy ilyen nehéz idénykezdés után.”

Max Verstappen (holland, Toro Rosso – 4. hely): „El sem hiszem ezt – különösen a borzalmas rajtom után! De nem adtam fel! Folytattam az előzéseket, továbbra is keményen nyomtam, és a verseny igazán jól sikerült. Öt körrel a vége előtt a mérnököm közölte, hol állok, és elképzelni sem tudtam, hogy honnan jött ez. Még most sem tudom elhinni, egyértelműen pozitív érzésekkel megyek vakációzni.”

Fernando Alonso (spanyol, McLaren – 5. hely): „Ez egy apró ajándék volt számunkra, hiszen sosem gondoltam volna, hogy az ötödik helyen érhetek célba. De a verseny eléggé hektikus volt, a lehetőségek pedig ránk találtak – mi meg éltünk velük. Mindet megragadtuk, amit csak tudtunk. Jó érzés jó eredményekkel elvonulni a nyári szünetre, mivel tudjuk, hogy az autónk fejlődik, hogy egyre versenyképesebbé válunk. A gyárban dolgozók, minden alkalmazott, akik keményen dolgozik, megérdemlik ezeket a pontokat. Egy jó második félévre lesz szükségünk ahhoz, hogy megfelelően felkészüljünk 2016-ra – hiszen ez az elsődleges célunk.”

Lewis Hamilton (brit, Mercedes – 6. hely): „A rajtnál a Ferrarik egyszerűen remekül indultak. De a utána Egyértelmű, hogy ez egy pocsék nap volt, de hálás vagyok a csapatnak, hogy sikerült jó döntéseket hozniuk, és hogy legalább pár értékes pontot össze tudtunk gyűjteni.”

Nico Rosberg (német, Mercedes – 8. hely): „Minden nagyon-nagyon jól ment – egészen a 64. körig. A sport időnként rendkívül kegyetlen. Úgy éreztem, az már az én kanyarom, hiszen én haladtam az ideális íven. Ő teljesen szélesre futott, de a versenybírák úgy döntöttek, hogy nincs büntetés, tehát senki sem volt felelős.”

Jenson Button (brit, McLaren – 9. hely): „Jó érzés pontot szerezni, és nagy dolog ez a kettős pontszerzés. De realistának kell maradnunk, és látnunk kell, hányan estek ki, hányak jártak pórul. Ugyanakkor tény, hogy előreléptünk a teljesítmény terén. Bár jól jön a szünet, azért gondolkodni fogunk abban a két hétben is, hogy hogyan fejleszthetnénk a kocsit.”

Felipe Massa (brazil, Williams – 12. hely): „A mai napon szinte semmi sem sikerült a számomra. Korán megbüntettek, ráadásul nem igazán működött a közepes keverék az autón. Nagyon sziszifuszi volt az egész. Csapatként is pont nélkül távoztunk, ami nagy csapás a bajnokságban.”

Valtteri Bottas (finn, Williams – 13. hely): „Csalódott vagyok, hogy nem szereztünk pontot, különösen azért, mert a verseny elején egészen jó volt a versenytempónk. Aztán jött a defekt, és attól kezdve csak szenvedtem a leintésig. Gyorsan el kell ezt az egészet felejteni.”

Nico Hülkenberg (német, Force India – kiesett): „Nem volt semmi előjele annak, hogy leesik az első szárny az autómról. Erős vibrációt éreztem közvetlenül az előtt, hogy letört, aztán pedig csak mentem egyenest a gumifal felé. A balesetemig minden jól ment, hiszen jól rajtoltam, és a két Red Bull ellen harcoltam. Kár érte, de most lesz időnk kielemezni a történteket, és megoldást találni a nyári szünet alatt.”

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.