Világbajnok ezüstérmessel erősít a Fehérvár

A bajnokságban a legjobb négy közé jutás a célja a Fehérvár KC női kézilabdacsapatának.

MTI
2015. 07. 08. 18:48
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A klub szerdai idénynyitó sajtótájékoztatóján Bakó Botond vezetőedző elmondta, a négy közé kerülést a sérüléshullám és egyéb okok miatt az előző szezonban nem tudták megvalósítani, de reményei szerint ezúttal összejön és a gárda 2016 őszén ismét kilép a nemzetközi porondra.

Az együttes a bajnoki rajt kezdetéig három nemzetközi tornán vesz részt Zilahon, Dunaújvárosban és Vácon, valamint két-két edzőmérkőzést vív Bécsben és Székesfehérváron az osztrák Hypóval. A vezetőedző az erősítéseket megfelelőnek értékelte, egyúttal hozzátette, az előző szezonban sokat kihagyott kulcsemberei a következő idényben ismét a csapat meghatározó játékosai lesznek.

A klub korábban már bejelentette Tápai Szabina szerződtetését, aki már játszott Fehérváron, itt nyert tíz évvel ezelőtt EHF Kupát. Ezúttal Herr Orsolyát mutatták be, aki 2013-ban és 2014-ben BL-t nyert a Győrrel, mostantól pedig együtt játszhat testvérével, Herr Anitával.

„Nagyszerű éveket töltöttem Győrben, de úgy éreztem, új kihívásokat kell keresnem, szeretnék fontosabb szerepet játszani egy klub életében, mint a Kisalföldön” – fejtette ki Herr, aki hozzátette, fontos szempont volt a váltásnál, hogy Székesfehérváron játszik a húga.

Szintén a kapusposzton erősítés Sipeki Flóra, ő ezt megelőzően Békéscsabán szerepelt, valamint bemutatták a francia Nice együtteséből igazolt szerb Biljana Bandeliert. A 29 esztendős balátlövő három éve kulcsjátékosa hazája nemzeti együttesének. A világbajnoki ezüstérmes játékos éveken át szerepelt különböző francia klubokban, ezúttal is több lehetőség közül választhatott, végül a fehérváriak ajánlatát fogadta el.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.