Vizes-vb: élről csúszott a 12. helyre Risztov

A Kazanka folyó vizébe 41 versenyző ugrott be, Risztov szokásos taktikájával gyorsan az élre állt és egy darabig vezette a mezőnyt.

MTI
2015. 07. 25. 11:25
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Kazanka folyó 19 Celsius-fokos vizébe 41 versenyző ugrott be, Risztov Éva szokásos taktikájával gyorsan az élre állt és egy darabig vezette a mezőnyt. A táv egynegyedénél a holland Sharon van Rouwendaal vette át a vezetést, és hatalmas tempót diktálva ő fordult elsőként az első 2,5 kilométeres kör végén. Risztov Éva nyolcaddikként 5,4 másodperces, Olasz Anna pedig 12.-ként 10,7 másodperces hátránnyal követte őt.

A 21 éves holland óriási tempóban úszott, és az utolsó fordulóra tetemes előnnyel érkezett. Az utolsó hosszra egy amerikai, a londoni 10 kilométeren Risztov Éva mögött ezüstérmes, ezen a távon vb-címvédő Haley Anderson, valamint a német Finnia Wunram tudott csatlakozni hozzá. Az amerikai az utolsó 300 méteren tempót váltott és magabiztosan nyert.

„Nagyon örülök, ez egy jó és tanulságos verseny volt, sok mindent tudunk majd a tíz kilométeren hasznosítani. Itt a szél alapvetően kitolja a versenyzőket oldalra, ez a tíz kilométeren majd előny lehet. Ez az öt kilométeres verseny nagyon gyors, és néhányan csak erre készülnek” – mondta a célba érkezést követően Risztov Éva az M4 Sport helyszíni interjújában.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.