Cseh László: Ez volt a cél !

Cseh László a legjobb, Hosszú Katinka a második legjobb idővel jutott a délutáni középfutamba.

2015. 08. 04. 9:04
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Emlékeznek még Éric Moussambanira? Az egyenlítő-guineai úszó a sydney-i olimpián szenvedte végig magát 100 gyorson. A szexepilje leginkább abban rejlett, hogy láthatóan nem tudott úszni, majdnem belefulladt a vízbe, összevissza kapálódzott a medencében. Tizenöt évvel később Kazanyban is megvolt az ügyeletes szerethető figura, bár többen voltak. Ha csak az országokat vesszük, könnyen kiderül: nem csak úszónagyhatalmak delegálták a versenyzőiket. Burkina Faso, Szenegál, Gambia, Nepál az egyik 50 melles úriember méretes pocakkal csobbant a medencébe, a másik alulról karcolta a tizennegyedik életévét. A szám magyar indulója, Horváth Dávid az ötödik előfutamban másodikként ért célba, egyéni csúcsot úszott, és nem volt elégedetlen. Ugyanebben a számban Cameron van den Burgh világcsúcsot állított fel.

A 200 gyors ötödik előfutamában két világcsúcstartó, az 1500 gyors és a 200 vegyes női uralkodója, Katie Ledecky és Hosszú Katinka csapott össze. Az amerikai hölgy győzött, nem sokkal megelőzve Hosszút, gond egy szál se, a délutáni középfutamban újra vízbe száll a két szupersztár. Ledecky az MNO kérdésére elmondta, nem tekinti presztízskérdésnek Hosszú legyőzését, elsősorban saját magára koncentrál. Érdekesség, hogy Ledecky 2013-ban, Hosszú tavaly lett az év női úszója. Honfitársunk az előfutam után elviharzott a vegyes zónából, csak egy rövid nyilatkozatra futotta. „Iszonyú későn, éjfélre kerültem ágyba, örültem, hogy egyáltalán ki tudtam aludni magam – ezt azért éreztem reggel, nem voltam annyira friss, de délutánra rendben lesz minden. A kétszáz gyors egyébként is az a szám, ahol bármi megtörténhet, nagyon izgi lesz az elődöntő, már alig várom” – jelezte Hosszú. Verrasztó Evelyn a harmincadik lett, és csalódottan távozott, az okokról csak ennyit árult el: „Nézzetek a táblára!”

Cseh László megnyerte a 200 pillangó előfutamát, sőt a legjobb idővel jutott tovább a délutáni középfutamba. Legutóbb a pekingi olimpián és a győri országos bajnokságon repesztett 1:54 körüli időt. „Nagyon meglepődtem az időeredményemen. Az utolsó 50-en kezdtem érezni, hogy fáradok, de ez mégis csak a 200 pillangó. Úgy számítottam, hogy viszonylag könnyű reggeli úszás lesz, ehhez képest Az volt a célom, hogy az utolsó ötven előtt kicsit megnyomjam a fordulót, és utána még egy fokozattal erősebben úszom. Most megyek pihenni, mert délután újabb elvárásoknak kell megfelelnem” – mondta.

A szám meghatározó egyénisége, Chad de Clos csak a tizennegyedik helyen várja a délutáni középfutamot, természetesen Cseh Laci 1:53,71-es ideje a legjobb a mezőnyben.

Gyurta Gergely a huszonharmadik, Bernek Péter a huszonnegyedik időt úszta 800 gyorson, ők elbúcsúztak a továbbiaktól. A délutáni magyar érdekeltségekről: Cseh és Hosszú középfutama következik, valamint Kapás Boglárka úszik döntőt 1500 gyorson.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.