Győztek a pólós lányaink, a 9. helyért mehetnek

A kilencedik helyért játszhat szerdán a magyar női vízilabda-válogatott a kazanyi vizes világbajnokságon.

MTI
2015. 08. 03. 14:18
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Merész András együttese hétfőn három góllal nyert a kanadai csapat ellen, utolsó mérkőzésén pedig a brazil–kazah találkozó győztesével csap majd össze.

Már az elején feltűnő volt, hogy mekkora a tudásbeli különbség a két csapat között: amíg a magyarok viszonylag könnyedén jutottak el lövőhelyzetig, addig a kanadaiak az első negyedben mindössze két alkalommal tudták eljuttatni a labdát Bolonyai Flóra kapujának irányába. Szűcs Gabriella és Kisteleki Dóra talált a hálóba, a kanadaiak pedig egyetlen emberelőnyüket értékesítették.

A második negyedben a tengerentúli együttes a második fórját is kíméletlenül kihasználva egyenlített, de Keszthelyi Rita távolról újra a magyar válogatottat juttatta vezetéshez. A kanadaiak újabb egyenlítő találatát védelmi hiba előzte meg, Keszthelyi azonban egy elhajlásból elengedett pattintással újra szép gólt szerzett (4–3).

A nagyszünet után Kisteleki Dóra növelte az előnyt: látványos labdaszerzés után gyakorlatilag egyedül úszott végig a labdával, és kihasználta a kínálkozó lehetőséget. A kanadaiak azonban egy szerencsés találattal ismét felzárkóztak. A kétgólos különbséget Keszthelyi harmadik találatával állította vissza a magyar csapat, de a juharlevelesek Joelle Bekhazi szép ejtésével kapaszkodtak. Keszthelyi kiállításával megkapták a lehetőséget a kanadaiak az egyenlítésre, Emma Wright pedig az utolsó pillanatban a szélről élt is vele, és 6–6-ra alakította az állást.

A záró felvonásban gyorsan eldöntötte a mérkőzést a magyar csapat, előbb Keszthelyi, majd Bujka Barbara és Illés Anna volt eredményes, miközben nem érkezett válasz a másik oldalról. A kanadaiak három perccel a vége előtt felzárkóztak két gólra, de Bujka második találatával minden reményük szertefoszlott, a magyaroknak pedig már csak a végső dudaszóra kellett várniuk.

Eredmény, a 9–12. helyért:
Magyarország–Kanada 10–7 (2–1, 2–2, 2–3, 4–1)
gólszerzők: Keszthelyi 4, Kisteleki D., Bujka 2–2, Szűcs G., Illés 1-1, illetve Wright 2, Valin 1, M. Eggens 1, C. Eggens 1, Robinson 1, Bekhazi 1

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.