Három amerikai város lépne Boston helyébe

Augusztus végére választanának Los Angeles, San Francisco és Washington közül.

MTI
2015. 08. 01. 14:54
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Larry Probst, az Egyesült Államok Olimpiai Bizottságának (USOC) elnöke az AP-nek nyilatkozva szombaton ígért augusztusi döntést az új lehetséges helyszín kérdésében. Hozzátette, hogy már felvették a kapcsolatot a három érintett várossal, és úgy vélte, hogy mire a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) 2017-ben választ a pályázók közül, Boston kihátrálása „régi történetté” fakul. Azaz megítélése szerint a visszalépés nem befolyásolja hátrányosan az amerikai esélyeket, bármelyik település legyen is Boston utódja a három metropolisz közül.

Probst a NOB végrehajtó bizottságának Kuala Lumpur-i ülése közben adott interjút az amerikai hírügynökségnek.

Boston visszalépésének hátterében a hírek szerint a csekély lakossági támogatás, valamint anyagi megfontolások álltak. Az amerikai településen kívül egyelőre öt város jelezte pályázati szándékát: Budapest, Toronto, Róma, Hamburg és Párizs. A jelentkezési határidő szeptember 15. A NOB 2017 szeptemberében, Limában dönt a házigazdáról.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.