A 9.-ről a 73. helyre zuhant Lékó Péter

A szombaton remekül kezdő szegedi nagymester hat vasárnapi mérkőzésén három döntetlen mellett háromszor kikapott.

MTI
2015. 10. 11. 20:50
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A torna honlapja szerint a szombaton remekül kezdő szegedi nagymester hat vasárnapi mérkőzésén három döntetlen mellett háromszor kikapott, így a 9. helyről a 73.-ra esett vissza.

Almási viszont a gyengébb rajt után a 90. pozícióból a 47.-re lépett előre, köszönhetően annak, hogy 3 győzelem és 2 döntetlen mellett csupán egyszer kapott ki.

A viadal első felében a rapid játékidejű versenyt bonyolítják le úgy, hogy a szombati négy és a vasárnapi hat fordulót követően hétfőn öt kört rendeznek.

A rapidsakk-vb-n játszmánként 15-15 perc a gondolkodási idő, lépésenként még 10-10 másodperc jár. Az összdíjazás 200 ezer dollár, a győztes 40 ezret kap.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.