A Mercedes ismételne Szocsiban

Jól ismert helyszínen lenne világbajnok a konstruktőr csapat.

B.M.L.
2015. 10. 10. 4:45
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szokták volt mondani, hogy a történelem néha ismétli önmagát. Nos, pont erre vágyik a Forma–1-es világbajnokságot immár majd két esztendeje uraló Mercedes, ugyanis a német istálló már ezen a hétvégén – akárcsak tavaly – Szocsiban megnyerheti a konstruktőrök világbajnoki címét. Sokak szerint erre minden esélye megvan a gyári alakulatnak az Orosz Nagydíjon, hiszen elég számukra „csak” annyi, hogy 3 ponttal többet szerezzenek legnagyobb riválisuknál, a Ferrarinál.

Tavaly Lewis Hamilton és Nico Rosberg kettős győzelmet aratott Szocsiban, és erre az idei év tapasztalata alapján most is megvan minden esélyük, hiszen eddig tizenegy győzelmet szereztek 14 futamon, amiből nyolc kettős diadal volt. Senkit se zavarjon meg, hogy a tegnapi két szabadedzésen nem úgy szerepeltek a Mercedesek, ahogy azt év közben megszokhattuk, de a meglehetősen hektikus időjárás alaposan megkeverte a lapokat. Ám talán pont ezért annyira óvatos az istálló sportigazgatója.

– A tavalyi kettős siker megismétlése fantasztikus volna, és természetesen ez is lesz a cél, de nincsenek illúzióink, hogy mindez egyszerű lesz. Még nem végeztük el a munkát – közölte Toto Wolff, akinek az óvatossága tán jobban érthető, ha tudjuk, ezúttal is a lágyabb gumiabroncsokkal versenyeznek majd, melyeket Szingapúrban használták legutóbb, ahol ugye a Mercedesek dobogóra sem állhattak.
Ráadásul az egyéni vb-címért a csapat két pilótája harcol valós esélyekkel – Hamilton előnye 48 pont Rosberg előtt -, így a német pilóta biztos mindent megtesz majd annak érdekében, hogy legyőzze vetélytársát.
– Kizárólag a futamgyőzelem fontos számomra, így azonnal támadok az első méterektől kezdve. Nem várok Lewis hibáira, mindent megpróbálok, aztán majd kiderül, mindez mire lesz elég – árulta el Rosberg.
A tizenegyszeres futamgyőztes egyébként kifejezetten sajnálta azokat a szurkolókat, akik tegnap kilátogattak az edzésekre, ugyanis az időjárás miatt alig-alig láthattak valamit a pénzükért.
– Nem volt túl jó ez a nap a szurkolók számára. Én megpróbáltam a maximumot kihozni, hiszen gyakoroltam a rajtokat, ami az új szabályzás óta kevésbé ment nekem, valamint sikerült némi adatot nyernem a vizes beállításokról is – közölte a német pilóta.

Mindenesetre a Mercedes azért elégedett lehetett a tegnapi nappal, hiszen mindkét szabadedzésen a német erőforrással versenyző pilóták végeztek az élen, amiből persze messzemenő következtetéseket a hétvége hátralévő eseményeire nem kell levonni.
Persze a Ferrari – szokás szerint – ünneprontásra készen áll...

Eredmények. Orosz Nagydíj – 1. szabadedzés: 1. Nico Hülkenberg (német, Force India) 1:44.355 perc, 2. Nico Rosberg (német, Mercedes) 1:44.407, 3. Sebastian Vettel (német, Ferrari) 1:44.986, 4. Sergio Perez (mexikói, Force India) 1:45.146, 5. Daniel Ricciardo (ausztrál, Red Bull) 1:45.233, 6. Carlos Sainz Jr. (spanyol, Toro Rosso) 1:45.488. 2. szabadedzés: 1. Felipe Massa (brazil, Williams) 2:00.458 perc, 2. Vettel 2:00.659, 3. Valtteri Bottas (finn, Williams) 2:00.688, 4. Max Verstappen (holland, Toro Rosso) 2:00.806, 5. Fernando Alonso (spanyol, McLaren) 2:01.077, 6. Danyiil Kvjat (orosz, Red Bull) 2:01.418

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.