A volt veszprémi edző lett a dunaújvárosi lányok mestere

Zdravko Zovko többszörös horvát, olasz, szlovén és magyar bajnok, 1984-ben olimpiai aranyérmes volt.

MTI
2015. 10. 12. 14:13
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Amint a hétfői sajtótájékoztatón elhangzott: a megbízatása a szezon végéig szól.

Elődjét, Mátéfi Esztert múlt csütörtökön mentették fel. A klubvezetés szerint „a mindenki által tanúsított legjobb szándék ellenére megtorpant a csapat fejlődése, alábbhagyott a korábbi lelkesedés, az elbizonytalanodás jelei mutatkoztak a pályán és a pályán kívül egyaránt, és ezért cselekedni kellett”. Azóta György László utánpótlás-vezetőedző irányította az együttest.

A hatvanesztendős Zovko jól ismeri a magyar kézilabdázást, a Veszprém férficsapatát 2002-ben a Bajnokok Ligája-döntőjébe vezette, segítette a győriek kézilabdasuliját. Neve szóba került a női válogatott szövetségi kapitányi jelölésénél is. Dolgozott hazája női válogatottjának élén, és az 1996-ban olimpiai bajnok férfiválogatott mellett, illetve a Podravka Koprivnicánál és az orosz Zvezda Zvenyigorodnál is. Edzőként kétszeres BEK-győztes, többszörös horvát, olasz, szlovén és magyar bajnok, illetve kupagyőztes, játékosként pedig – még jugoszláv színekben – 1984-ben olimpiai aranyérmes volt, ezenkívül világbajnoki ezüstérmes.

Zovko első tétmérkőzése a Dunaújváros kispadján jövő vasárnap lesz, amikor a tabellán ötödik Kohász az éppen előtte álló, szintén 10 pontos Siófokot fogadja.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.