Baleset miatt félbeszakadt a Forma–1-es edzés

A szabadedzés egy óra helyett 45 percig tartott.

MTI
2015. 10. 10. 11:52
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A verseny harmadik hivatalos tréningje közben a Toro Rosso 20 éves spanyol pilótája autójával nagy sebességnél kisodródott, majd a védőfalnak csapódott. Hordágyra szíjazva mentőautóval szállították el, de – amint azt az M4 élő közvetítése mutatta – felemelt hüvelykujjal jelezte, hogy tudatánál van és nincs nagyobb baja.

Carlos Sainz a kórházi ágyáról „szelfivel” üzent rajongóinak, hogy „minden rendben, ne aggódjatok értem”. A képet saját közösségi oldalára töltötte fel a spanyol pilóta.

Csapata, a Toro Rosso a délután két órára kiírt időmérő edzés előtt azt közölte, hogy Sainz teljesen öntudatánál van és tudott beszélni, amikor kiemelték a versenyautóból.

 

Az összetett pontversenyben második helyen álló Nico Rosberg, a Mercedes német pilótája nyerte meg a szombati időmérőt. Mögötte csapattársa, a világbajnoki címvédő és az összetettben élen álló brit Lewis Hamilton végzett a második helyen, míg a harmadik rajtkockát Valtteri Bottas, a Williams finn pilótája szerezte meg. Rosbergnek ez pályafutása 18., és idei harmadik pole pozíciója.

Az Orosz Nagydíjért az 53 körös verseny vasárnap, magyar idő szerint 13 órakor kezdődik.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.