Bírók miatt kapott kétmilliós büntetést a Fehérvár

Az EBEL azért büntette a Fehérvár AV19-et, mert a Linz elleni meccsen a játékvezetőket atrocitás érte.

MTI
2015. 10. 08. 20:05
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A magyar klub hivatalos honlapjának beszámolója alapján ugyanakkor az összeg nagy részének a befizetését felfüggesztették, így a pálya és az öltöző közötti események miatt most „mindössze” 1000 eurót kell utalni. A felfüggesztés fenntartásához az EBEL két feltételt szabott: a jövőben

„a bírók biztonságos eljutását a jégről a bírói öltözőig a klubnak biztosítania kell, valamint a továbbiakban a hasonló rendbontásokat el kell kerülni”.

A fehérváriak a találkozó utolsó percében még 1-0-ra vezettek, noha a hajrában sorra kapták a kiállításokat. Aztán a záró percben két, kettős emberelőnyben szerzett góllal fordított a Linz, és így elvitte a három pontot.

Az eset kapcsán a magyar klub hétfőn jelezte, panasszal él a ligánál a játékvezetők ténykedése miatt. Ocskay Gábor szakosztály-igazgató elmondta: „Örök igazság, hogy nem szabad a bírókkal foglalkozni, de ami vasárnap este történt, az minden határon túlment, nem hagyhatjuk szó nélkül.” Kiemelte: nem a két vezetőbíróról van szó, hanem csak az egyikükről, szerinte Milan Zrnic mindenképpen el akarta dönteni a mérkőzést, elhatározta, hogy a Fehérvár nem fog pontot szerezni.

„Régóta vagyok a pálya közelében, de ilyet még nem láttam. Ami az 53. perc után történt, az példátlan. Nem játékvezetői tévedésről volt szó, hanem hibák sorozatáról, és az sem mindegy, hogy mikor történtek ezek a hibák”

– tette hozzá.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.