Dujsebajev családot egyesítene

A magyar kézilabda-kapitány saját fiai ellen játszana a BL négyes döntőjében is.

Arday Attila
2015. 10. 11. 18:16
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A magyar férfiválogatott szövetségi kapitánya továbbra is főszereplő az európai szövetség honlapján, vele készült a heti interjú, amelyben két fiáról is beszélt. Talant, Alex és Daniel Dujsebajev valamennyien érdekeltek a Bajnokok Ligájában, ráadásul ellenfelei egymásnak a B-csoportban, ahol a Szeged is szerepel. A játékosokat viszont félti a túl sok mérkőzéstől. Míg Talant Dujsebajev a lengyel Kielce edzője is, nagyobb fia a Vardar Szkopjében, a kisebb a Barcelonában játszik. Mi több, a legutóbbi szezon negyeddöntőjében az édesapának a klubjával éppen az idősebb fiút és társait kellett elütnie a továbbjutástól.

– Hozzászoktunk már az efféle találkozásokhoz, hiszen annak idején a spanyol bajnokságban is a másik oldalon álltunk, amikor Alex a Logronóban játszott, én pedig a Ciudad Real edzője voltam – emlékezett vissza a családfő az interjúban. – Lenyűgöző a számomra, ahogy Alex fejlődik Szkopjéban és a spanyol válogatottban. Daniel még csak 18 éves, rengeteget kell még tanulnia. Egyelőre tökéletes lehetőség, hogy a Barcelona B-csapatában kulcsjátékos. Az álmom viszont az, hogy minden Dujsebajev bejusson a BL négyes döntőjébe, és Kölnben egy nagy családi partit tartsunk.

Amióta tavaly Talant Dujsebajevet kinevezték magyar kapitánynak, januárban, vagyis a klubszezon szünetében is van (lesz) bőven tennivalója, hiszen ekkor tartják a férfiválogatottak világversenyeit, az Eb-t, a vb-t. Mint mondja, ez nem megy a családi életük rovására, hiszen a fiai ugyanebben a sportágban élnek. Az édesapa nem érzi tehernek saját kettős elfoglaltságát, könnyedén átkapcsol egyikről a másikra. Ahol nagy célokért dolgozhat, ott erős motivációt kap, a játékosokat viszont félti a túl sok mérkőzéstől.

– Semmi idejük nem marad a regenerálódásra, hiszen a nemzeti bajnokságban, majd januárban az Európa-bajnokságon, tavasszal az olimpiai selejtezőben, nyáron pedig az olimpián is pályára lépnek. Túl sok egy embernek – utalt arra, hogy a megreformált BL-ben már 14 csoportmeccset kell játszani csapatonként.
Rio azért a szeme előtt lebeg, játékosként négy olimpián járt, 1992-ben, Barcelonában aranyérmet szerzett a szovjet utódállamok csapatával a kirgiz származású szakember. Novembertől már csak a magyar válogatottra figyel majd, az első nagy kihívásra, a januári olimpiai kvalifikációs Eb-re és a csoportellenfelekre: Montenegróra, Oroszországra és Dániára.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.