Ecclestone: Dobjuk ki a szabályokat!

Mindenképpen új szabálykönyvet szeretne az F1 ura.

B.M.L.
2015. 10. 12. 18:20
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Úgy tűnik, az idei világbajnoki küzdelem tán túl unalmas Bernie Ecclestone számára, aki ismételten kritizálni kezdte a Formula 1 szabályait. A legfontosabbnak azt tartja, hogy a szurkolók nem a technikai újításokra vevők, hanem arra, hogy a pilóták versenyezzenek egymással. Most ugyanis úgy látja, a küzdelem nem a pályán, hanem a tervezőasztalon, a mérnökök között folyik.

„Eljött az idő a radikális változásokra. Szét kell tépni minden szabálykönyvet, és újra az alapoknál kezdeni az új szabály felépítését. Például el kell dönteni, milyen motorokat szeretnénk, illetőleg kell-e foglalkoznunk azzal, hogy maximáljuk a költségeket. A nézők versenyt akarnak látni a pályán, nem pedig egy agyonszabályozott mérnöki küzdelmet” – jelentette ki a Sky Sportsnak adott interjújában.

Ecclestone azt is rossznak tartja, hogy a csapatoknak egyre nagyobb a beleszólásuk a szabályalkotásba, a gyári alakulatoknak szerinte túl nagy hatalom összpontosul a kezükben. Az sem tetszik neki, hogy két kis csapat, a Force India és a Sauber panaszt tett az Európai Bizottságnál a szerintük igazságtalan elosztási rendszer miatt. „Nem tudom, mi a bajuk, de ezt az utat választották. Majd a bizottság meghozza a döntését, ám én úgy érzem, többet költenek annál, mint amennyi a rendelkezésükre áll, és úgy érzik, így pótolni tudják majd a hiányt” – fogalmazott a brit milliárdos.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.