Erdei Zsolt keményen meghajtja Európa-bajnokunkat

Újabb gyermekének születése extra motivációt ad az ökölvívónak.

B.M.L.
2015. 10. 08. 15:10
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A 69 kilóban bokszoló Bacskai Balázs szerezte a magyar amatőr ökölvívás utolsó aranyérmét világversenyen, amikor 2010-ben Európa-bajnoki címet szerzett Moszkvában. A Vasas bunyósa – noha a tehetségét mindenki elismeri – képtelen ezt az eredményt hozni, és eddig a 2016-os riói olimpiára sem tudta megszerezni a részvételhez szükséges kvótát. Erre még két lehetősége lesz, hiszen jövőre Isztambulban az európai, Bakuban a valamennyi földrészt érintő kvalifikációs tornát rendeznek, ahonnan a tudása alapján eljuthat Rióba.

„Jelenleg mindent ennek rendelek alá, hiszen heti kilenc alkalommal edzek a Vasasban és a Madárfészekben, mégpedig Erdei Zsolt irányításával. Keményen meghajt Madár, úgy érzem, remek kettőst alkotunk. Mindenképpen szeretnék kijutni az olimpiára, mert a riói szerepléssel méltón zárhatnám le az amatőr-pályafutásomat, hiszen utána profiként folytatnám” – jelentette ki Bacskai.

Az Európa-bajnok bunyós motivációjával eddig sem volt gond, ám nemrég megtudta, kislánya, Mia mellé rövidesen testvérke érkezik. „Nagyon boldog vagyok, alig várom, hogy kétszeres édesapa legyek. Édesanyám és a feleségem szerint csakis lányom lehet ismét, amit, bevallom, nem is bánnék, hiszen Mia bearanyozza minden szabad pillanatomat. Már csak a születendő gyermekem miatt is ki kell jutnom a riói olimpiára” – fogalmazott az ökölvívó.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.