Félmilliárdot keresett az MLSZ a válogatotton

A magyar csapat öt hazai mérkőzésére több mint 100 ezren mentek el.

MNO
2015. 10. 09. 11:10
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A magyar csapat öt hazai mérkőzésére több mint 100 ezren mentek el, ebből pedig 570 millió forint jutott a Magyar Labdarúgó Szövetségnek (MLSZ) – számolt be róla a Blikk. Ennek eléréséhez a lap szerint az is kellett, hogy az MLSZ fellebbezésének hatására az UEFA hétfőn az elsőfokú döntés felfüggesztéséről döntsön, és tovább vizsgálja a szeptember 4-ei magyar–román meccsről szóló beadványokat. Így a Magyarország–Feröer meccsre nem vonatkozott a zártkapus döntés.

Több mint 17 ezren mentek el a csütörtöki Eb-selejtezőre, ez pedig a Blikk szerint körülbelül 120 millió forintos bevételt hozott. A Románia elleni meccsel pedig 150 milliót szerzett az MLSZ. Miután pedig az MLSZ körülbelül évi egymilliárdból gazdálkodik, így ez a bevétel a költségvetés nagyjából felét teszi ki a Blikk cikke szerint.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.