Gyutai: Van összefogás a magyarok között

Hibátlan teljesítménnyel és pontszerzéssel zárná első olasz bajnoki szezonját Gyutai Adrián.

B.M.L.
2015. 10. 08. 16:05
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Eddigi pályafutása legnehezebb szezonját zárja a hétvégén Mugellóban Gyutai Adrián, aki idén az olasz bajnokságban egyedüli hondásként áll rajthoz a National Trophy 600 Supersportban. A Tomracing Motorsport pilótája a sikeres Moto3-as világbajnoki bemutatkozást követően ezúttal ismét hatszázas motorral bizonyíthat. Az átállás nem volt egyszerű, de a zárófutamot megelőző teszteken sikerült visszaszoknia Hondájához. A 24 éves paksi motoros már két alkalommal is szerepelt Mugellóban, és mindkétszer pontszerzőként zárt, így most sem szeretne másként végezni.

Ezúttal ismét a saját Hondájával áll rajthoz, amely kisebb felújításon esett át. Mind a versenyző, mind pedig a gép a lehető legjobban felkészülve várja az újabb nagy megmérettetést.

„Nagyon vártam már az újabb bajnoki hétvégét. Boldog vagyok, hogy a rengeteg nehézség ellenére mindennel elkészültünk, és remélhetőleg újabb pontszerzéssel zárulhat számomra ez a meseszerű idény. Noha eddig mindkét itteni futamomat pontszerzőként zártam, pontosan tudom, ha a legjobb tízbe szeretnék kerülni, még mindig rengeteget kell tanulnom. Az elmúlt napokban bebizonyosodott, hogy igenis van összefogás a magyar motorosok között, hiszen amíg a Hondám nem állt készen, addig Kovács Bálint Yamahájával edzhettem, illetve Juhász Dávidéktól kaptunk alkatrészeket a minél jobb szereplés érdekében. Édesapám fantasztikusan felkészítette a motort, így most már rajtam múlik, mit tudok kihozni az előttem álló napokból. Az a lényeg, hogy a teszten és a pénteki szabadedzéseken megtaláljuk az ideális beállításokat, hogy a szombati időmérőn a lehető legjobban szerepelhessek. Igaz, az előrejelzések szerint a kvalifikációt esőben rendezik majd. Ez nem jelenthet gondot, hiszen szeretek ilyen körülmények között versenyezni. A felkészülés során az edzéseken azt tapasztaltam, hogy a Mol Racing Fuel 102+ versenybenzin hatására további századokat, tizedeket nyerhetünk. Egyébként ezúttal nem leszek egyedüli magyar a mezőnyben, hiszen ezúttal Györfi Alen is bemutatkozik a National Trophy 600-as kategóriában. Bízom abban, mindketten pontszerzőként zárjuk a hétvégét” – jelentette ki Gyutai Adrián.

A Tomracing Motorsport csapatfőnöke szerint versenyzője ezen a hétvégén ismét bizonyíthatja a tehetségét, és újabb pontszerzéssel zárhatja le pályafutása eddigi legkeményebb szezonját.

„A Moto3-as világbajnoki mezőny után ismét nagyon kemény ellenfelek ellen bizonyíthat Adrián. A hatszázas motorra való visszaállása nem jelentett nagy gondot, így a hétvégén tisztes helytállás és újabb pontok megszerzése a célunk. Ez tanulóév volt Adrián számára a világ egyik legerősebb bajnokságában, ahol a lehetőségeinkhez képest remekül helyt állt. A szezon mindenképpen jó alapot adhat a folytatásra, illetve a továbblépésre” – fogalmazott Miklósy Tamás.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.